X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΨηφίσματα Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη στην Αφρική και αντιμετώπιση...

Ψηφίσματα Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη στην Αφρική και αντιμετώπιση της ελονοσίας

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, δυο ψηφίσματα που αφορούν την «Εφαρμογή των συστάσεων που περιέχονται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την προώθηση της ειρήνης και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Αφρική» (έγγραφο A/75/L.112/Rev.1 ).

Με το κείμενο της η Συνέλευση, προτρέπει τη συνεχή εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, της αξιοπρεπούς δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Αφρική. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν κινητοποίηση εσωτερικών πόρων, ελάφρυνση χρέους, βελτιωμένη πρόσβαση στην αγορά, περιφερειακή ολοκλήρωση και ανάπτυξη του ενδοαφρικανικού εμπορίου, υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, εκπλήρωση δεσμεύσεων επίσημης αναπτυξιακής βοήθειας (ΕΑΒ) και αυξημένες ροές άμεσων ξένων επενδύσεων και μεταφορά τεχνολογίας.

Η Συνέλευση κάλεσε επίσης τα κράτη μέλη, όπως και τους εταίρους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και να υποστηρίξουν την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των διατάξεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share