X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥπέρ της κατ’ ύψος ανάπτυξης ο Πρόεδρος και μέλος της Επ. Ελέγχου...

Υπέρ της κατ’ ύψος ανάπτυξης ο Πρόεδρος και μέλος της Επ. Ελέγχου της Βουλής

Υπέρ της κατ’ ύψος αστικής ανάπτυξης, τάχθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι η συζήτηση στην σημερινή συνεδρία έγινε με αφορμή έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ένα ψηλό κτίριο στη Λεμεσό που ξεκίνησε με συντελεστή δόμησης 45% και κατέληξε στο 80%. Η αδειοδότηση, πρόσθεσε, ξεκίνησε από το 2011 και ολοκληρώθηκε 7 χρόνια μετά, σημειώνοντας ότι οι χαλαρώσεις που έγιναν σε αυτό το διάστημα δεν ήταν μόνο για το συγκεκριμένο κτίριο αλλά στα πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Στην συζήτηση, συνέχισε ο κ. Κουλίας, τέθηκαν από τους Βουλευτές και ζητήματα για την πυρασφάλεια αυτών των κτιρίων, περιβαλλοντικά θέματα κατά την ανέγερση, λέγοντας πως οι υπηρεσίες αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα.

Η κατ’ ύψος ανάπτυξη γλυτώνει γη, αστική και γεωργική, είπε ο κ. Κουλίας συμφωνώντας με την άποψη αυτή που εκφράστηκε στην συνεδρία και διερωτήθηκε τι πειράζει αν γλυτώσουμε λίγη γη εάν ένα κτίριο γίνει πιο ψηλό. Έφερε δε ως παράδειγμα το Ισραήλ όπου χτίζουν στις βουνοπλαγιές και στα βουνά. «Εμείς χτίζουμε στις πεδιάδες και στην εύφορη γη. Ουδείς προβληματίζεται ότι χάνουμε την γη μας. Και η γη είναι ο σημαντικός πόρος που διαθέτει αυτός ο τόπος».

Να πάμε κατ’ ύφος, είπε ο κ. Κουλίας, και να κάνουμε χώρους πρασίνων, τασσόμενος υπέρ του να γίνουν στις αστικές περιοχές οι 3 όροφοι 6 στην ανέγερση νέων οικοδομών.

Συμφωνεί απόλυτα με την θέση για έναν νέο πολεοδομικό σχεδιασμό με ύψος αντί έκταση, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Ονούρφος Κουλλά. Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ορθής περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Για την ανάπτυξη στη Λεμεσό που από 3 ορόφους έγινε 29, ο κ. Κουλλά είπε ότι ο επενδυτής ανέπτυξε όλες τις νενομισμένες διαδικασίες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ανέγειρε ένα υψηλό κτίριο, νομότυπα. Δεν σημαίνει ότι αυτές οι διαδικασίες είναι πανάκεια, θέσφατο και ορθές, πρόσθεσε, λέγοντας ότι βρέθηκαν σημεία όπου μπορούν να γίνουν βελτιώσεις και ήδη κάποιες έχουν δρομολογηθεί από το Κτηματολόγιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share