X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΥπέρτατος στόχος η μεταρρύθμισης της ΤΑ για το καλό των πολιτών, δηλώνει...

Υπέρτατος στόχος η μεταρρύθμισης της ΤΑ για το καλό των πολιτών, δηλώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Υπέρτατος στόχος είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να γίνει για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από τον Δήμο Ιδαλίου, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του, Δημήτρη Δημητρίου, τοπικούς αξιωματούχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι Δήμοι πρέπει να έχουν όλες τις εξουσίες, να καταστούν μια τοπική κυβέρνηση για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα με λιγότερο κόστος, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι για το κόμμα του δεν μετρά οποιοδήποτε πολιτικό κόστος από τρεις ή πέντε δημάρχους που θα διαμαρτυρηθούν για την συγχώνευση των Δήμων τους. «Για εμάς μετρά το καλό της κοινωνίας και η ανάγκη για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε.

Παράλληλα, συνέχισε, πρέπει να μειώσουμε τις εκλογικές διαδικασίες. «Δεν μπορεί κάθε πέντε με έξι μήνες να τρέχουμε στην κάλπη. Δεν είναι μόνο η ενέργεια που καταβάλλουμε για τις εκλογές, κοστίζει πολύ στην κοινωνία γιατί όποτε έχουμε εκλογές το πολιτικό σύστημα είναι ευάλωτο σε πιέσεις και πολλές φορές υιοθετεί πράγματα που δεν είναι σωστά για τον τόπο για χάρη των ψήφων», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό και μέσα από τη μεταρρύθμιση να μειώσουμε κατά μία τις εκλογικές διαδικασίες και οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. Προτεραιότητά τους, συνέχισε, είναι να ψηφιστεί αν μπορεί και τώρα η μεταρρύθμιση. «Αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μελετηθεί εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι μέσα από διάλογο και συναίνεση. Όμως η δημοκρατία, η έκφραση της η μεγαλύτερη είναι μέσα από τις εκλογές. Εάν κάποιοι επιθυμούν εκλογές θα τις έχουν. Όμως αν θα κάνουμε εκλογές θα είναι μόνο για δυόμιση χρόνια γιατί διαφορετικά θα τινάξουμε στον αέρα 4 δισ ευρώ από την ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης για να δημιουργήσουμε την Κύπρο του αύριο».

Γι΄αυτό, είπε, πιστεύει ακράδαντα πως θα βρούνε τη χρυσή τομή και η μεταρρύθμιση να γίνει και χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ταμείο ανάκαμψης «που θέλουμε να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο».

Θέλοντας να κάνει ένα σχόλιο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι και χθες στην Πάφο εργολάβος ήταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, όπως και στο Δάλι. «Να τον συγχαρώ για την επιτυχία. Με το σπαθί τους οι εργολάβοι μέσα από διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες, μέσα από τους σωστούς διαγωνισμούς και πιστεύουμε ότι με τα έργα που γίνονται δίνεται και η ευκαιρία στον τομέα τον κατασκευαστικό να ανακάμψει». Οι καλοί, οι συνειδητοί πάντα θα προχωρούν, είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι σημαντικό το ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το καλύτερο και το πιο ευχάριστο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιδαλίου, Λεόντιος Καλλένος αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ιδαλίου το κόστος του οποίου είναι πάνω από 3 εκατομμύρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αρχές του νέου χρόνου.

Ίσως είναι από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Κύπρο όσον αφορά το μήκος, την έκταση και το κόστος, σημείωσε Τα τελευταία χρόνια στο Ιδάλιον, πρόσθεσε, έχουν γίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας ότι πρόσφατα παρέλαβαν τα έργα της κατασκευής του αρχαιολογικού πάρκου Ιδαλίου με νέα στέγαστρα, ψηφιακή αναβάθμιση και περίφραξη του χώρου.

Ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν το γραμμικό πάρκο, κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η αναστήλωση και ο εξωραϊσμός όλων των μνημείων του Ιδαλίου, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. «Κάτι που θα παρουσιάζει τη ζωή στο Ιδάλιον η οποία ήταν αδιάκοπη και δίνει την ευκαιρία να γνωρίζει κάποιος μέσα από τα ιστορικά του μνημεία τη ζωή όπως εξελίχθηκε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Καλλένος είπε ότι διεκδικούν ακόμη ένα πολύ μεγάλο έργο, που είναι ο δρόμος παράκαμψης του πυρήνα, ύψους 8 με 10 εκατομμύρια «το οποίο περιμένουμε και με την βοήθεια και του κ. Αβέρωφ και της κυβέρνησης και όλων των φίλων μας να το προωθήσουμε, έτσι τα επόμενα χρόνια να υλοποιηθεί και αυτό το έργο το οποίο θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της πόλης μας»

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share