Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υπογράφηκε το συμβόλαιο για τη μελέτη του αποχετευτικού στην κοινότητα Παλώδιας

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για τη μελέτη του αποχετευτικού στην κοινότητα Παλώδιας

0
Υπογράφηκε το συμβόλαιο για τη μελέτη του αποχετευτικού στην κοινότητα Παλώδιας

Ως ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου του αποχετευτικού συστήματος στην κοινότητα της Παλώδιας Λεμεσού, θεωρείται η σημερινή υπογραφή του συμβολαίου για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Νεότητας Παλώδιας.

Το συμβόλαιο, μεταξύ του ΣΑΛΑ και της κοινοπραξίας «Ρόικος Σύμβουλοι Μηχανικοί Ανώνυμη Εταιρεία και Ζ&Α Π. Αντωναρόπουλος και Συνεργάτες Ανώνυμα Μελετητική Εταιρεία», προνοεί την εκπόνηση του λεπτομερούς σχεδιασμού του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων στην κοινότητα Παλώδιας, την ετοιμασία εγγράφων διαγωνισμού για επιλογή εργολάβου και τη διευθέτηση και επίβλεψη του κατασκευαστικού έργου.

Το έργο του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων στην Παλώδια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, είπε σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός του έργου αρχίζει άμεσα και θα είναι έτοιμος μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου περί τον Σεπτέμβριο του 2022 και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών περί τον Ιούνιο του 2023. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, είπε.

Πρόσθεσε δε ότι η αξία της σύμβασης για των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανέρχεται στις 295 χιλιάδες ευρώ, ενώ η αξία του έργου εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε ακόμη ότι το έργο επιχορηγείται κατά 80% από κυβερνητικούς όρους και κατά 20% από ιδίους πόρους του ΣΑΛΑ, αφού δεν χρειάστηκε να προσφύγει σε δανεισμό.

Η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος λυμάτων είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία για την κοινότητα, ανέφερε εξάλλου ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Χαράλαμπος Ζορπάς.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και όσους εργάζονται στην κοινότητα, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το έργο, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Γιάννης Τσουλόφτας, ο οποίος ανέφερε πως αυτό αφορά μια περιοχή έκτασης τριών περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, με το δίκτυο που θα κατασκευαστεί να φτάνει τα 25 χιλιόμετρα, εξυπηρετώντας περί τους 4.500 κατοίκους.

Πηγή:ΚΥΠΕ