Home Featured Επιβατικό αεροπλάνο έπεσε στη Λίμνη Βικτώρια στη Τανζανία-15 άνθρωποι έχουν διασωθεί αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν

Επιβατικό αεροπλάνο έπεσε στη Λίμνη Βικτώρια στη Τανζανία-15 άνθρωποι έχουν διασωθεί αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν

0
Επιβατικό αεροπλάνο έπεσε στη Λίμνη Βικτώρια στη Τανζανία-15 άνθρωποι έχουν διασωθεί αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν

Ένα επιβατικό αεροπλάνο έπεσε στη Λίμνη Βικτώρια στην Τανζανία την Κυριακή, στην προσπάθειά του να προσγειωθεί εν μέσω καταιγίδας στο αεροδρόμιο της πόλης Bukoba, ανακοίνωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Δεκαπέντε άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στην πτήση της Precision Air, ούτε κατά πόσο υπάρχουν νεκροί μέχρι στιγμής, ανέφερε η Ραδιοτηλεόραση της Τανζανίας (TBC), όπως μεταδίδει το Reuters.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από την εμπορική πρωτεύουσα Dar es Salaam «έπεσε στη Λίμνη Βικτώρια το πρωί εξαιτίας καταιγίδας και βαριάς βροχόπτωσης», ανέφερε το TBC.

Βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροπλάνο σχεδόν πλήρως βυθισμένο, με ορατή μόνο την πράσινη και καφέ ουρά του πάνω από την υδάτινη γραμμή της λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής.

Βάρκες διάσωσης αναπτύχθηκαν και οι διασώστες εξακολουθούσαν να διασώζουν άλλους επιβάτες που ήταν παγιδευμένοι στο αεροπλάνο, πρόσθεσε το TBC.

Η Precision Air, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας είπε ότι η πτήση ήταν η PW494 και είπε ότι «ενεπλάκηκε σε ατύχημα καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο Bukoba». Η δήλωση της αεροπορικής εταιρείας δεν έδινε περαιτέρω λεπτομέρειες.

H Πρόεδρος της Τανζανίας Samia Suluhu κάλεσε σε ψυχραιμία καθώς η επιχείρηση διάσωσης συνεχιζόταν.

«Έχω μάθει με λύπη μου τα νέα για το ατύχημα σχετικά με το αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι αυτή τη στιγμή που οι διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης, ενώ προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Πηγή:ΚΥΠΕ