Home Featured Αύξηση προ φόρων κερδών α’ τριμήνου στα $12,9 δισεκατοομύρια, ανακοίνωσε η HSBC

Αύξηση προ φόρων κερδών α’ τριμήνου στα $12,9 δισεκατοομύρια, ανακοίνωσε η HSBC

0
Αύξηση προ φόρων κερδών α’ τριμήνου στα $12,9 δισεκατοομύρια, ανακοίνωσε η HSBC

Αύξηση προ φόρων κερδών, στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο παγκόσμιος τραπεζικός κολοσσός HSBC, αναμένοντας ισχυρά κέρδη για το υπόλοιπο του έτους.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της τράπεζας, με έδρα το Λονδίνο, κατέγραψαν αύξηση 9 δισ. δολαρίων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι ισχυρές επιδόσεις α’ τριμήνου επέτρεψαν στην HSBC να ανακοινώσει την παραχώρηση του πρώτου μερίσματος της, από το 2019, ύψους 0,10 δολάρια ανά μετοχή και επαναγορά ιδίων μετοχών μέχρι και 2 δισ. δολάρια.

«Η ισχυρή απόδοσή μας στο πρώτο τρίμηνο παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι η στρατηγική μας λειτουργεί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Noel Quinn.

«Τα κέρδη μας προήλθαν από τις μεγάλες γεωγραφικές μας περιοχές και οι τρεις δραστηριότητες μας παγκοσμίως είχαν καλή απόδοση καθώς συνεχίσαμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας μέσω των διεθνώς συνδεδεμένων franchise μας», πρόσθεσε.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 64% στα 20,2 δισ. δολάρια.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εσόδων της οφείλεται εν μέρει στην αντιστροφή μιας απομείωσης που σχετίζεται με την προγραμματισμένη πώληση των τραπεζικών εργασιών λιανικής στη Γαλλία.

Αναφέροντας ότι τα έσοδα ενισχύθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων, η τράπεζα σημειώνει ότι αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους για φέτος ύψους 34 δισ.δολαρίων.

Η πίεση στην HSBC αυξάνεται από τότε που ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Ping An, ζήτησε από την τράπεζα να διαλύσει τις δραστηριότητές της ως μέρος μιας «στρατηγικής αναδιάρθρωσης» για να ξεκλειδώσει αξία στους μετόχους της.

Η τράπεζα προέτρεψε τους μετόχους της να καταψηφίσουν την πρόταση κατά την ετήσια γενική της συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, στο Μπέρμιγχαμ.

Η HSBC είχε αγοράσει το βρετανικό σκέλος της υπό πτώχευσης τράπεζας Silicon Valley Bank, έναντι 1,2 δολαρίων, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διάσωσης της τράπεζας τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κ. Quinn ανέφερε ότι η εξαγορά ταιριάζει με τα συνολικά σχέδια ανάπτυξης της HSBC.

Πηγή:ΚΥΠΕ