Home Featured Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τυχόν χρήση “βρώμικης βόμβας” στην Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τυχόν χρήση “βρώμικης βόμβας” στην Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

0
Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τυχόν χρήση “βρώμικης βόμβας” στην Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

Την ανησυχία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τυχόν χρήση «βρώμικης βόμβας», εξέφρασε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

«Μας απασχολούν δύο πράγματα», είπε ερωτηθείς από το δίκτυο Bloomberg σχετικά με το αν η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα και να κατηγορήσει την Ουκρανία για αυτό.

«Φυσικά, ανησυχούμε για τη ρητορική που έχουμε ακούσει από τον Πούτιν και από άλλους Ρώσους αξιωματούχους», είπε ο κ. Μπλίνκεν.

Σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικού όπλου, «είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», σημείωσε και ανέφερε ότι έχουν «επικοινωνήσει άμεσα και πολύ ξεκάθαρα στους Ρώσους και στον Πρόεδρο Πούτιν τις συνέπειες που θα προκύψουν από οποιαδήποτε χρήση πυρηνικής συσκευής». Όπως είπε, «έχουμε δει αυτούς τους ισχυρισμούς που προέρχονται από τους Ρώσους και λένε ότι κατά κάποιο τρόπο οι Ουκρανοί κοιτάζουν ή σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μια λεγόμενη βρώμικη βόμβα, η οποία είναι μια απόλυτη κατασκευή, αλλά και μεγάλη ανευθυνότητα που προέρχεται από μια πυρηνική δύναμη».

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Αμερικανού πολίτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Νετ Πράις, τα λείψανα του Αμερικανού έχουν πλέον ταυτοποιηθεί και σύντομα θα επιστραφούν στην οικογένεια.

«Σεβόμενοι το απόρρητο της οικογένειας, δεν θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να ταξιδεύουν στην Ουκρανία λόγω της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας και των ενεργών συγκρούσεων», είπε ο Πράις.

Πηγή:ΚΥΠΕ