Home Featured Ανοδικά κινούνται οι Ερωπαϊκές Μετοχές λόγω ώθησης από τις μετοχές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι Ερωπαϊκές Μετοχές λόγω ώθησης από τις μετοχές πετρελαίου

0
Ανοδικά κινούνται οι Ερωπαϊκές Μετοχές λόγω ώθησης από τις μετοχές πετρελαίου

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, βοηθούμενες από τα κέρδη των μετοχών στον τομέα της ενέργειας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την άνοδο τους, την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν υποχωρεί το γενικότερο κλίμα κινδύνου που πηγάζει από την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% μετά το κλείσιμο με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2020 την Παρασκευή.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που Κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτονται το ενδεχόμενο επιβολής ενός εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία ενόψει της συνάντησης αργότερα αυτή την εβδομάδα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η είδηση ​​πυροδότησε επίσης ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν περισσότερο από 3 δολάρια, πάνω από τα 111 δολάρια το βαρέλι, ανεβάζοντας τον ευρωπαϊκό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1,3%.

Ο FTSE 100 του Λονδίνου οδήγησε σε κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.

Η Julius Baer σημείωσε άνοδο 0,7% αφού δήλωσε ότι είχε πιστωτική έκθεση σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό πελατών που υπόκεινται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη ρωσική αγορά.

Η Credit Suisse σημείωσε άνοδο 0,1% αφού ανακοινώθηκε ότι ο Αντιπρόεδρος Severin Schwan δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της και ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε προτείνει τον Christian Gellerstad ως διάδοχό του.

Πηγή:ΚΥΠΕ