X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣH Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) ανακοινώνει μέσω δελτίου Τύπου ότι συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στην ετήσια παγκόσμια εκστρατεία Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος (Global Money Week 2022) με στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της διασφάλισης της χρηματοοικονομικής παιδείας των νέων που κρίνεται απαραίτητη για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων, καθώς και της προστασίας των επενδυτών και του ευρύτερου κοινού.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος, που φέτος γιορτάζει τα 10χρονά της, λαμβάνει χώρα την εβδομάδα 21 έως 27 Μαρτίου και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το φετινό θέμα του θεσμού είναι “Κτίστε το μέλλον σας, χρησιμοποιώντας έξυπνα το χρήμα” (“Build your future, be smart about money”).

Επισημαίνεται ότι με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος, περισσότερες από 225 χώρες θα συγκεντρωθούν για να προωθήσουν με ποικίλες δράσεις τις προσπάθειες που στοχεύουν στην χρηματοοικονομική εκπαίδευση και οικονομική ανθεκτικότητα και ευημερία. Στην Κύπρο συμμετέχουν ενεργά διάφοροι φορείς και προγραμματίζονται αρκετές εκδηλώσεις και δράσεις, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η ΕΚΚ αποσκοπεί μέσα από τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα να παρέχει ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα είδη κινδύνων που ελλοχεύουν, καθώς και να αναδείξει τη σημασία της επιμόρφωσης σε βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις, τομέα στον οποίο η Κύπρος υστερεί, όπως έχουν καταγράψει προηγούμενες αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας, όπως αναφέρεται, η ΕΚΚ θα αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες με αποδέκτες το επενδυτικό κοινό, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Μεταξύ άλλων, θα προχωρήσει στην έκδοση σύντομου Οδηγού για τους επενδυτές, ο οποίος θα περιλαμβάνει σημαντικές οδηγίες και συμβουλές σχετικά με τις σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει ο καθένας να υποβάλει στον εαυτό του πριν αποφασίσει να επενδύσει, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κοινό δεν επενδύει τα χρήματα που κέρδισε με κόπο πριν κάνει ορισμένες ζωτικής σημασίας ερωτήσεις. Ο Οδηγός έχει αναρτηθεί στον ειδικό χώρο της ιστοσελίδας της ΕΚΚ ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση των επενδυτών. Επιπλέον, η ΕΚΚ θα προχωρήσει σε διάδοση των βασικών μηνυμάτων της φετινής εκστρατείας μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μορφή συμβουλών προς τους επενδυτές.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ, Δρ Γιώργος Θεοχαρίδης, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπογραμμίζει τη βαρύνουσα σημασία της εκπαίδευσης των νέων σε θέματα χρηματοοικονομικής επιμόρφωσης. Ο ρόλος του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην ευημερία των πολιτών γίνεται ακόμη πιο σημαντικός με τη ψηφιοποίηση του σύγχρονου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τους κίνδυνους που ελλοχεύουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΚ συμμετέχει στην Ad Hoc επιτροπή που συστάθηκε με στόχο τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο. Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει η Κεντρική Τράπεζα (η οποία ηγείται και συντονίζει τις εργασίες της) και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, και ακαδημαϊκά στελέχη από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share