X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΡΟΣΩΠΑΒαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Μαρίας Μίχα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Μαρίας Μίχα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο «της σπουδαίας ηθοποιού» Μαρίας Μίχα η οποία υπηρέτησε πιστά το κυπριακό θέατρο για δεκαετίες, εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται, η Μαρία Μίχα γεννήθηκε το 1949 στην Έδεσσα. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Κατά τη διάρκεια των σπουδών της γνωρίστηκε με τον σύζυγό της, τον κορυφαίο Κύπριο σκηνοθέτη Νίκο Χαραλάμπους με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, τη Δανάη και την Νιόβη η οποία ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της και έγινε ηθοποιός», σημειώνεται.

Με την επιστροφή του ζεύγους στην Κύπρο τη δεκαετία του 1970, η Μαρία Μίχα ξεκίνησε να συμμετέχει σε θεατρικές παραγωγές του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου «και ξεχώρισε για το μοναδικό υποκριτικό της ταλέντο». Σημειώνεται ότι συνεργάστηκε «με όλα τα ιερά τέρατα της σκηνοθεσίας της εποχής» όπως ο Εύης Γαβριηλίδης, ο Νίκος Σιαφκάλης και φυσικά ο σύζυγός της Νίκος Χαραλάμπους.

«Ειδική μνεία αξίζει να γίνει για τη συμμετοχή της στο χορό της θρυλικής παράστασης Ικέτιδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους η οποία ανέβηκε από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και παρουσιάστηκε στην Αθήνα και στην Επίδαυρο. Πρόκειται για μια παράσταση-σταθμό η οποία θεωρείται πλέον ιστορική», αναφέρει το Υφυπουργείο.

Τέλη της δεκαετίας του 1980, έζησε με τον σύζυγο και τις κόρες της για ένα διάστημα στην Καλαμάτα όταν ο Νίκος Χαραλάμπους ανέλαβε χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ της πόλης. «Με την επιστροφή της στην Κύπρο τη δεκαετία του 1990, ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους τόσο στο κρατικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο καθώς επίσης και συμμετείχε σε αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές», προστίθεται.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η Μαρία Μίχα «θα ζει πάντα στη μνήμη μας για την μοναδική ομορφιά της, την προσωπικότητα και το πολύπλευρο ταλέντο της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share