X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε οριακά επίπεδα τα αποθέματα αίματος στην Κύπρο, δήλωσε η Παναγιώτου

Σε οριακά επίπεδα τα αποθέματα αίματος στην Κύπρο, δήλωσε η Παναγιώτου

Σε οριακά επίπεδα βρίσκονται τα αποθέματα αίματος στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Αντρούλλα Παναγιώτου, η οποία απευθύνει έκκληση στο κοινό να προσέλθει στους Σταθμούς Αιμοδοσίας και να δώσει αίμα πριν φύγει για διακοπές.

Σύμφωνα με την Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος ένας αριθμός αποθεμάτων, ωστόσο, σημείωσε, λόγω της χαμηλής προσέλευσης των αιμοδοτών, ενόψει διακοπών, τα συγκεκριμένα αποθέματα «κινδυνεύουν».

Απευθύνει έκκληση προς το κοινό να δώσει αίμα πριν φύγει για διακοπές, ώστε να μην διαταραχθεί η ασφάλεια στην επάρκεια αποθεμάτων.

Η κ. Παναγιώτου είπε πως οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς, αφού τα χειρουργεία δεν έχουν σταματήσει, ενώ αυτό τον καιρό αυξήθηκαν τα δυστυχήματα, τα οποία χρήζουν αρκετών ποσοτήτων αίματος.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Παναγιώτου τόνισε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα ο αγώνας για εξεύρεση αίματος να είναι καθημερινός.

Ερωτηθείσα για το επίπεδο αποθεμάτων αυτή τη στιγμή, ανέφερε πως το απόθεμα ασφαλείας είναι οριακό, για να προσθέσει ότι κάθε μέρα χρειάζονται 300 φιάλες αίματος, ώστε να καλυφθεί το απόθεμα ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή το στοίχημα είναι να μαζεύουμε 300 φιάλες την ημέρα», είπε η Προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, για να σημειώσει ότι «αυτές τις ημέρες δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη».

Τόνισε πως η επόμενη εβδομάδα είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της απουσίας αρκετών για διακοπές.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως το ποσοστό προσέλευσης καθημερινά φτάνει γύρω στους 220 αιμοδότες.

Ευχαρίστησε τους αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους, όταν προκύπτει ανάγκη, ενώ τους προτρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Αίματος και να βλέπουν σε ποιες πόλεις γίνονται αιμοδοσίες καθημερινά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share