Home Featured Δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα» του Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων από την Alpha Bank

Δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα» του Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων από την Alpha Bank

0
Δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο «Μοναδικά Χαμόγελα» του Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων από την Alpha Bank

Στη δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης του Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων προχώρησε η Alpha Bank Cyprus, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Νοσημάτων, στις 28 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Alpha Bank αναφέρει ότι προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους σκοπούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιεί στο Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης.

Το Πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης, «Μοναδικά Χαμόγελα» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2021, με στόχο να παρέχει υπηρεσίες με γνώμονα τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας των παιδιών με σπάνιες παθήσεις καθώς και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Σκοπός του Κέντρου είναι να μεριμνά ούτως ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένες θεραπείες υψηλής ποιότητας με ουσιαστικό όφελος για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται στην Κύπρο ένα Κέντρο με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες μέχρι 21 ετών από μία διεπιστημονική ομάδα, κάτω από την ίδια στέγη.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου στην παρούσα φάση καλύπτουν βρέφη/νήπια/παιδιά με: σπάνια γενετικά νοσήματα, νευροαναπτυξιακές αποκλίσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση, μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, ακουστική αναπηρία και οπτική αναπηρία.

Πηγή:ΚΥΠΕ