X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣε εξέλιξη η τελετή εγκατάστασης του ΠτΔ, δύναμη και αντοχή του ευχήθηκε...

Σε εξέλιξη η τελετή εγκατάστασης του ΠτΔ, δύναμη και αντοχή του ευχήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής

Δύναμη και αντοχή ευχήθηκε στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου κατά την τελετή διαβεβαίωσής του στην παρουσία του απερχόμενου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι η Βουλή παραμένει πρόθυμη και έτοιμη για θετική συνεργασία με τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας, και ότι η Κοινοβουλευτική Διπλωματία θα είναι σε διαρκή συνεργασία με τους θεσμούς της Κυβέρνησης για επίτευξη των στόχων της.

Ευχήθηκε, εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, «δύναμη και αντοχή» να ανταποκριθεί στην μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει

Κατά την τελετή τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή για τα θύματα των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κ. Δημητρίου, εξέφρασε στην έναρξη της τελετής, βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό των 49 Τουρκοκυπρίων λόγω των σεισμών στην Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στον ένα χρόνο από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, «αναβίωσε ζοφερές εικόνες» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επαναβεβαίωσε την ακλόνητη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, τονίζοντας πως τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα.

Παρόντες στην τελετή ήταν η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, η σύζυγος του κ. Χριστοδουλίδη, Φιλίππα Καρσερά, οι θυγατέρες του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, απελθόντες Υπουργοί και Επίτροποι, αλλά και πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είχαν υπηρετήσει κατά την διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, γενικοί διευθυντές υπουργείων, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και συνεργάτες του κ. Χριστοδουλίδη και μέλη του επιτελείου του. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, και της Ένωσης Δήμων.

Οι πρώην Πρώτη Κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, όπως και η Ανδρούλα Βασιλείου, πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και οι τέως Πρόεδροι της Βουλής, Αδάμος Αδάμου και Δημήτρης Συλλούρης.

Παρόντες επίσης ήταν πρέσβεις και εκπρόσωποι ξένων χωρών διαπιστευμένοι στην Κύπρο και οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αρμενικής, της Μαρωνιτικής και της Αγγλικανικής κοινότητας στην Κύπρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share