Home Featured ‘Eνας νεκρός και 20 τραυματίες σε ανταλλαγές πυρών σε Κάνσας και Σικάγο τη βραδιά του Χάλοουιν

‘Eνας νεκρός και 20 τραυματίες σε ανταλλαγές πυρών σε Κάνσας και Σικάγο τη βραδιά του Χάλοουιν

0
‘Eνας νεκρός και 20 τραυματίες σε ανταλλαγές πυρών σε Κάνσας και Σικάγο τη βραδιά του Χάλοουιν

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Χάλοουιν σε δύο χωριστές επιθέσεις με πυροβολισμούς στις πόλεις Κάνσας Σίτι και Σικάγο των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Από πέντε έως επτά άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς και ένας σκοτώθηκε σε οικία στο Κάνσας Σίτι όπου περίπου 70-100 έφηβοι διασκέδαζαν για το Χάλοουιν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, Καρλ Όουκμαν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δήλωσε ότι άγνωστοι προσέγγισαν το σπίτι και όταν οι ιδιοκτήτες τους ζήτησαν να φύγουν, αυτοί άνοιξαν πυρ.

Στο Σικάγο, 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά και ένας έφηβος, τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν από κινούμενο όχημα, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θανάτους, ανακοίνωσε η Αστυνομία του Σικάγο.

Επτά από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανήλικοι, ήταν σε σοβαρή ή και κρίσιμη κατάσταση.

Δύο δράστες, που ταξίδευαν με ένα SUV, πυροβόλησαν εναντίον μιας ομάδας που στεκόταν σε μια διασταύρωση, είπε η Αστυνομία.

Η αστυνομία δεν ταυτοποίησε τους δράστες ούτε έχει λεπτομέρειες για το κίνητρο, είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Σικάγο, Ντέιβιντ Μπράουν, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αιματοχυσία ακολουθεί μια σειρά πυροβολισμών σε σχολεία των ΗΠΑ που έχουν αφήσει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες τη φετινή χρονιά και αναζωπύρωσαν την συζήτηση για την οπλοκατοχή.

Ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά σημειώθηκε τον Μάιο, όταν ένας ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες στο Uvalde του Τέξας.

Πηγή:ΚΥΠΕ