X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυμμετοχή ΚΟΑΠ σε ευρωπαϊκά συνέδρια σε Βρυξέλλες και Σόφια

Συμμετοχή ΚΟΑΠ σε ευρωπαϊκά συνέδρια σε Βρυξέλλες και Σόφια

Σε ευρωπαϊκά συνέδρια για την ασφάλεια πληροφοριών και την καταπολέμηση της απάτηςστο πλαίσιο της ΚΑΠ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε Βρυξέλλες και Σόφια, συμμετείχε ο ΚΟΑΠ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κυβερνοασφαλειας ECSO (Ομάδα Εργασίας 3) πραγματοποίησε στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2022, το 1ο συνέδριο για τους Λειτουργούς Ασφάλειας Πληροφοριών της Ευρώπης.

Εισαγωγική ομιλία και καλωσόρισμα απηύθηνε ο Christian D’Cunha(Ευρωπαϊκή Επιτροπη / DG CNECT) και ο Jo De Muynck (ENISA). Καλωσόρισμα απηύθυνε επισης ο Axel Deininger (ECSO Chairperson).

«Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα για την κυβερνοασφαλεια», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης εστιάστηκαν στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί  ως προς την ασφάλεια των πληροφοριών τους καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται από αυτούς για τη  διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων».

Συζητήθηκαν επίσης η εφαρμογή των υφιστάμενων ευρωπαϊκών νομοθεσιών για την κυβερνοασφαλεια,  οι προτεινόμενες εξελίξεις τους και οι μελλοντικές προτεραιότητες στον τομέα.

Εξάλλου, ο ΚΟΑΠ συμμετείχε και σε Συνέδριο για την καταπολέμηση της απάτης και της σύγκρουσης συμφερόντων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 19 με 21 Οκτωβρίου 2022 και διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πληρωμών της Βουλγαρίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται, «στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG AGRI), θέματα καταπολέμησης της απάτης και πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με τη σύγκρουση συμφερόντων στα πλαίσια της ΚΑΠ, από τους Οργανισμούς Πληρωμών της Εσθονίας, Βελγίου, Κροατίας και Ιταλίας, η χρήση του data-mining tool Arachne για την πρόληψη της απάτης».

Επίσης από τον Οργανισμό Πιστοποίησης της Βουλγαρίας παρουσίασε την ελεγκτική προσέγγιση για την απάτη και τη σύγκρουση συμφερόντων καθώς επίσης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ανάφερε παραδείγματα διαπιστωθείσας απάτης στα πλαίσια της ΚΑΠ, επισημαίνοντας την υποστήριξή της προς τα κράτη μέλη της ΕΕ, προστίθεται.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share