Home Featured Έργο για την περαιτέρω μείωση των ΜΕΧ και ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από ΚΤΚ

Έργο για την περαιτέρω μείωση των ΜΕΧ και ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από ΚΤΚ

0
Έργο για την περαιτέρω μείωση των ΜΕΧ και ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από ΚΤΚ

Τη διενέργεια έργου με απώτερο στόχο την περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και τη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Στόχος, αναφέρει, είναι η διαμόρφωση μιας συστημικής λύσης που, μαζί με τα υφιστάμενα εργαλεία, να μπορεί να συμβάλει σε ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση των ΜΕΧ καθώς και άλλων προβληματικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την υλοποίηση του έργου ανέλαβε, κατόπιν διεξαγωγής διεθνούς διαγωνισμού, κοινοπραξία από εταιρείες με αποδεδειγμένη εμπειρία σε μεθόδους απομόχλευσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως.

Ο Διοικητής της ΚΤΚ, Κωνσταντίνος Ηροδότου, δήλωσε ότι “σε συνεργασία με διεθνή κοινοπραξία συμβούλων ξεκινούμε μία νέα προσπάθεια που έχει σκοπό τη διαμόρφωση μίας συστημικής λύσης η οποία θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή για ενδεχόμενη περαιτέρω διαχείριση του αποθέματος των ΜΕΧ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα”.

Πρόσθεσε ότι με μια τέτοια λύση “θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και τυχόν μελλοντικές προκλήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα, θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα λειτουργήσει προς όφελος της οικονομίας της χώρας”.

Πηγή:ΚΥΠΕ