Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε επιπλέον $50 εκατομμύρια για αποκατάσταση του δικτύου οδικών μεταφορών της Ουκρανίας

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε επιπλέον $50 εκατομμύρια για αποκατάσταση του δικτύου οδικών μεταφορών της Ουκρανίας

0
Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε επιπλέον $50 εκατομμύρια για αποκατάσταση του δικτύου οδικών μεταφορών της Ουκρανίας

Αρχική επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του δικτύου μεταφορών της Ουκρανίας, ενέκρινε την Παρασκευή η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος σχεδόν ένα χρόνο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της.

Το νέο έργο στοχεύει στην επισκευή του δικτύου μεταφορών της Ουκρανίας για να βοηθηθεί η μεταφορά άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητα των εμπορικών οδών, αναφέρει σε ανακοίνωση η Τράπεζα.

Αναμένεται ότι πρόσθετη χρηματοδότηση έως και 535 εκατομμυρίων δολαρίων θα ακολουθήσει «σύντομα», προσθέτει η Παγκόσμια Τράπεζας.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να έχει καταστροφικές οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες», δήλωσε η Anna Bjerde, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Πρόσθεσε ότι «η Ουκρανία χρειάζεται επείγουσες επενδύσεις για την επισκευή κατεστραμμένων βασικών οδών μεταφοράς».

Το έργο «θα βοηθήσει στην αποκατάσταση βασικών γεφυρών και σιδηροδρόμων, για την επανασύνδεση των κοινοτήτων και τη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων προς τα δυτικά για τον μετριασμό των επιπτώσεων από τις διαταραχές στη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα», προσθέτει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι άμεσες ζημιές στο δίκτυο μεταφορών της Ουκρανίας ξεπερνούν τα 29,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι οικονομικές απώλειες ανέρχονται σε άλλα 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μέσα του 2022.

Τον Δεκέμβριο, η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε πακέτο 610 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τη διατήρηση βασικών υπηρεσιών και την υποστήριξη της υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή:ΚΥΠΕ