X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροκλήσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το "περιβάλλον κινδύνου" της Παγκόσμιας Πίστωσης, λέει ο...

Προκλήσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το “περιβάλλον κινδύνου” της Παγκόσμιας Πίστωσης, λέει ο Fitch

Προκλήσεις εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το “περιβάλλον κινδύνου” της παγκόσμιας πίστωσης, παρά τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία που έδειξαν ισχύ στις αναπτυγμένες αγορές εργασίας, θετικά σήματα ζήτησης από την Κίνα και πτώση του πληθωρισμού, αναφέρει η Fitch Rating σε νέα της έκθεση.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, πιθανές παραμένουν οι περιορισμένες υφέσεις στις οικονομίες καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Σημειώνει πως μια παρατεταμένη καθοδική έκπληξη του πληθωρισμού με ένα σταθερό ρυθμό και εύρος θα μπορούσε να ανακόψει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και να οδηγήσει ακόμη και σε μια στροφή προς τη χαλάρωση της πολιτικής.

Ωστόσο, ο οίκος αναφέρει πως μια τέτοια αναστροφή δεν είναι καθόλου βέβαιη και ούτε αποτελεί μέρος του βασικού σεναρίου.

Οι πληθωριστικές πιέσεις «εν μέσω των συνεχιζόμενα ισχυρών αγορών εργασίας και της επιστροφής του Κινέζου καταναλωτή στην παγκόσμια οικονομία προσθέτουν σημαντική αβεβαιότητα ως προς τον ρυθμό αποπληθωρισμού», υπογραμμίζει.

Ο Fitch αναφέρει επίσης πως το ενδεχόμενο οι τρέχουσες πληθωριστικές και νομισματικές συνθήκες να έχουν περισσότερο διαρθρωτικό παρά κυκλικό χαρακτήρα αποτελεί «βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια πίστωση».

Προσθέτει ότι μετά από μια πολυετή περίοδο χαμηλού πληθωρισμού και διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής, οι διαρθρωτικές αλλαγές (σε υψηλότερα επίπεδα) στους μακροπρόθεσμους ρυθμούς πληθωρισμού και, κατ’ επέκταση, στα ονομαστικά επιτόκια, θα αυξήσουν σημαντική την αβεβαιότητα για τις χρηματοοικονομικές συνθήκες και την οικονομική ανάπτυξη.

«Η αύξηση του πολιτικού και του γεωπολιτικού κινδύνου, ο στρατηγικός οικονομικός ανταγωνισμός και η αυξημένη εγχώρια πολιτική πόλωση θα ενίσχυαν τις πιστωτικές πιέσεις», καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share