Home Featured Ο Δήμος Στροβόλου λαμβάνει προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη πλημμύρα και κάνει συστάσεις

Ο Δήμος Στροβόλου λαμβάνει προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη πλημμύρα και κάνει συστάσεις

0
Ο Δήμος Στροβόλου λαμβάνει προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενη πλημμύρα και κάνει συστάσεις

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοίνωσε ότι έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων στη δημαρχούμενη περιοχή και παρακαλεί τους δημότες να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από τη βροχόπτωση.

Παρακαλεί επίσης τους Δημότες να ελέγξουν τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή των υποστατικών τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή και τους προτρέπει να αποφεύγουν τη ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, για να μειωθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών.

Σημειώνει ότι τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα και ότι σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων οι δημότες οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Υπενθυμίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν και συστήνει στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Πηγή:ΚΥΠΕ