Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Παραδοχή για καθυστέρηση της προέλασης της Ρωσίας, από το Ρώσο αρχηγό της Εθνικής Φρουρά

Παραδοχή για καθυστέρηση της προέλασης της Ρωσίας, από το Ρώσο αρχηγό της Εθνικής Φρουρά

0
Παραδοχή για καθυστέρηση της προέλασης της Ρωσίας, από το Ρώσο αρχηγό της Εθνικής Φρουρά

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν προχώρησε όσο γρήγορα επιθυμούσε το Κρεμλίνο, στην ισχυρότερη δημόσια παραδοχή μέχρι σήμερα από τη Μόσχα ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Viktor Zolotov, μιλώντας σε μία εκκλησιαστική λειτουργία υπό τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Κύριλλο την Κυριακή, έφταιξε την πιο αργή από το αναμενόμενο πρόοδο σε αυτό που αποκάλεσε ως ακροδεξιές ουκρανικές δυνάμεις που κρύβονταν πίσω από πολίτες, μία κατηγορία που έγινε επανειλημμένως από τη Ρωσία.

Τα σχόλιά του φάνηκαν να έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση την Παρασκευή του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος είπε στον Πούτιν ότι «όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

«Θέλω να πω ότι ναι, δεν πήγαν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε», είπε ο Zolotov, ο οποίος κάποτε υπήρξε επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του Πούτιν, σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Φρουράς.

«Αλλά προχωρούμε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας, και αυτή η εικόνα θα προστατεύει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει τη νίκη μας», ανέφερε.

Ο Zolotov είναι ένας ισχυρός αξιωματούχος ασφαλείας, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής της ασφάλειας του Πούτιν. Τώρα ηγείται της Εθνικής Φρουράς, ενός είδους εσωτερικής στρατιωτικής δύναμης που περιλαμβάνει την αστυνομία καταστολής διαδηλώσεων και άλλες δυνάμεις. Είναι υπόλογος απευθείας στον Πούτιν και έχει δυνάμεις αναπτυγμένες στην Ουκρανία.

(ΚΥΠΕ