X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνεργασία για ελαιοκαλλιέργεια, αλιεία, έρευνα και διαχείριση υδάτων, συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας...

Συνεργασία για ελαιοκαλλιέργεια, αλιεία, έρευνα και διαχείριση υδάτων, συζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας με Πρέσβη Αιγύπτου

Η βούληση για παραπέρα συνεργασία σε θέματα ελαιοκαλλιέργειας, Αλιείας (Υδατοκαλλιέργειας), γεωργικής έρευνας, και διαχείρισης υδάτων, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο, Amr Hamza.

Όπως αναφέρει το ΓΤΠ, η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δυο χωρών και να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Εξετάστηκαν τα απορρέοντα των διμερών συναντήσεων του κ. Καδή με τους Υπουργούς Γεωργίας και Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο Κάιρο και στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Αιγύπτου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για περιφερειακή συνεργασία και συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συνεισφέροντας έτσι στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού.

Σημείωσε ότι, το Σχέδιο Δράσης αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά την επόμενη Υπουργική Συνάντηση που θα γίνει στην Κύπρο τον Ιούνιο και να επικυρωθεί από τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία τον Οκτώβριο, στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρέσβης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρωτοβουλία της Κύπρου, καθώς και τη στήριξή της από την Αίγυπτο και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share