Home Featured Σε ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ η πρόταση για παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή

Σε ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ η πρόταση για παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή

0
Σε ψηφοφορία σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ η πρόταση για παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή

Σε ψηφοφορία τίθεται την Τρίτη στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) η πρόταση για παύση από το αξίωμα της αντιπροέδρου του σώματος, της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή μετά την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ.

Μετά τη Διάσκεψη, η Πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν ομόφωνα ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος, η πρόταση για την παύση της κ. Καϊλή από αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο 21 των κανόνων της διαδικασίας. Η ψηφοφορία ξεκινά το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Στη Διάσκεψη των Προέδρων συμμετέχουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων. Για να εγκριθεί η πρόταση και να αφαιρεθεί το αξίωμα της αντιπροέδρου από την κ. Καϊλή, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η πρόταση για παύση της κ. Καϊλή από αντιπρόεδρος του ΕΚ υπερψηφιστεί, θα συνεχίσει να είναι ευρωβουλευτής, εκτός κι αν παραιτηθεί η ίδια ή αν η αρμόδια αρχή του ελληνικού κράτους δώσει εντολή στο ΕΚ ότι δεν θα έχει πλέον αυτή την ιδιότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ