Home Featured Σκυλιά επιστρατεύουν οι αρχές της Ουάσινγκτον για αντιμετώπιση των αρουραίων

Σκυλιά επιστρατεύουν οι αρχές της Ουάσινγκτον για αντιμετώπιση των αρουραίων

0
Σκυλιά επιστρατεύουν οι αρχές της Ουάσινγκτον για αντιμετώπιση των αρουραίων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον με τους αυξανόμενους αριθμούς αρουραίων και επιστρατεύει σκύλους και γάτες για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο ταχέως αυξανόμενος αριθμός τους προκαλεί προβλήματα γιατί κυκλοφορούν στα σοκάκια πίσω από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ, ψάχνοντας για τροφή στα σκουπίδια.

Η Περιφέρεια της Κολούμπια μπαίνει σταθερά στην πρώτη πεντάδα της λίστας με τις περιοχές των ΗΠΑ με το πιο οξύ πρόβλημα.

Υπήρξαν σχεδόν 13.400 κλήσεις σε μια τηλεφωνική γραμμή της πόλης για θέματα αρουραίων το 2022, περίπου 2.000 περισσότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Οι αρχές θεωρούν ότι με την επέλαση των σκύλων και των γάτων οι αρουραίοι τρέπονται σε φυγή.

Ο ειδικός σε τρωκτικά Μπόμπι Κόριγκαν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ενώ υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά δεδομένα ακόμη για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα, τέτοιες πρακτικές χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, όταν οι σκύλοι εκπαιδεύτηκαν για τον έλεγχο των παρασίτων σε φάρμες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αυτές τις μέρες, οι σκύλοι αναβιώνουν ως εργαλείο ελέγχου των αρουραίων, με την εμπορική ζήτηση να αυξάνεται», δήλωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ