Home Featured Στα 30Km από Κίεβο η Ρωσική χηματοπομπή, υπό ουκρανικό έλεγχο Χάρκοβο και Μαριούπολη, λέει το Βρετανικό ΥΠΑΜ

Στα 30Km από Κίεβο η Ρωσική χηματοπομπή, υπό ουκρανικό έλεγχο Χάρκοβο και Μαριούπολη, λέει το Βρετανικό ΥΠΑΜ

0
Στα 30Km από Κίεβο η Ρωσική χηματοπομπή, υπό ουκρανικό έλεγχο Χάρκοβο και Μαριούπολη, λέει το Βρετανικό ΥΠΑΜ

Το κύριο σώμα της μεγάλης ρωσικής οχημστοπομπής που προχωρεί προς το Κίεβο παρέμενε το πρωί σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, αναφέρει σε νεότερη ενημέρωση το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην προέλαση της ρωσικής φάλαγγας αποδίδεται από το Λονδίνο στη σθεναρή ουκρανική αντίσταση, σε μηχανολογικά προβλήματα και στη συμφόρηση που έχει δημιουργήσει ο όγκος των οχημάτων.

«Η πομπή δεν έχει σημειώσει παρά μόνο λίγη ευδιάκριτη πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες», σημειώνει το Υπουργείο.

Αναφέρεται επίσης ότι παρά το βαρύ ρωσικό βομβαρδισμό, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια των Ουκρανών.

Αναφορικά με τη Χερσώνα σημειώνεται πως πλέον ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στο κέντρο της πόλης, αλλά «η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής».

Τέλος, το ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποχρεώθηκε να παραδεχθεί πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 1.597 έχουν τραυματιστεί «στον πόλεμο του Πούτιν». Οι Βρετανοί τονίζουν πως οι πραγματικοί αριθμοί νεκρών και τραυματιών σχεδόν σίγουρα είναι σημαντικά μεγαλύτεροι και θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πηγή:ΚΥΠΕ