X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕΕ: Σχεδιάζει κυρώσεις στα κρυπτονομίσματα για να μην χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία

ΕΕ: Σχεδιάζει κυρώσεις στα κρυπτονομίσματα για να μην χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία

Η ΕΕ θέλει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία λαμβάνοντας μέτρα για τα κρυπτονομίσματα που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παράκαμψη των οικονομικών κυρώσεων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire μετά από ειδική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας της ΕΕ.

Υπογράμμισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν εγκριθεί κατά της Ρωσίας είναι ήδη πολύ αποτελεσματικές και έχουν οδηγήσει σε «αποδιοργάνωση» του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ βοήθειας στην Ουκρανία αναμένεται να διανεμηθούν στις 15 Μαρτίου. Συνολικά, η ΕΕ θέλει να παράσχει στην ουκρανική κυβέρνηση 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξαιτίας της απειλής που συνιστά η Ρωσία, η επείγουσα βοήθεια δανείου αποσκοπεί κυρίως στη διασφάλιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπεύθυνος για την οικονομία, προειδοποίησε για τις συνέπειες του πολέμου και τις κυρώσεις για την οικονομία της ΕΕ καθώς όπως τόνισε θα πληγεί η ανάπτυξη, «θα δούμε επιπτώσεις στις τιμές της ενέργειας και στις αλυσίδες εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων».

Εκτίμησε ότι οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές για περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΕ βρίσκεται σε μια ισχυρή αρχική θέση.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή θα παρουσιάσει για αυτό την ερχόμενη εβδομάδα πιθανά μέτρα κατά των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Πηγή:Euronews

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share