Home Featured Στα €362.948,83, τα καθαρά έσοδα της Διαδρομής Αγάπης 2023

Στα €362.948,83, τα καθαρά έσοδα της Διαδρομής Αγάπης 2023

0
Στα €362.948,83, τα καθαρά έσοδα της Διαδρομής Αγάπης 2023

Οι εισπράξεις από τη Διαδρομή Αγάπης 2023 ανήλθαν στο ποσό των €362.948,83 καθαρά έσοδα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Πενηνταέξ είπε ότι η διοργάνωση της πορείας μοτοσικλετιστών έχει στόχο τη συλλογή χρημάτων και την ευαισθητοποίηση του κυπριακού κοινού για τα θέματα του παιδικού καρκίνου.

Ανέφερε ότι το 1999 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μονοήμερη Διαδρομή Αγάπης, αλλά με την πάροδο των χρόνων και βελτιώνοντας τις διαδρομές, οι λέσχες από μια έγιναν 12 και η Διαδρομή από μονοήμερη σε πενθήμερη.

Ο κ. Πενηνταέξ ανακοίνωσε πως οι εισπράξεις από τη Διαδρομή Αγάπης 2023 ανήλθαν στο ποσό των €365.724,23 ενώ τα έξοδα περιορίστηκαν στις €2.775,40. Καθαρά: €362.948,83

Η περσινή Διαδρομή Αγάπης είχε καθαρά έσοδα €327.404 Φέτος υπήρξε μία αύξηση €35.544,83 που αντιστοιχεί με ποσοστό 10,86%.

Αξιοσημείωτο, σημείωσε, είναι πως οι 23 Διαδρομές Αγάπης που διοργανώθηκαν μέχρι στιγμής, έδωσαν στο Σύνδεσμο το συνολικό ποσό των € 3.150,591.

Επεσήμανε ότι σημαντικός και καθοριστικός στην επιτυχία των διαδρομών αγάπης είναι ο ρόλος όλων των μοτοσικλετιστών μέσα από τις λέσχες τους.

«Δίνουν το παρών τους κάθε χρόνο με ανιδιοτέλεια και πολύ σεβασμό προς το σκοπό. Ένα σκοπό που εμείς οι εθελοντές ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε. Μα προπάντων μαζί με τους εθελοντές και δίπλα στα καρκινοπαθή παιδιά, συνοδοιπόροι στον τιτάνιο, μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα της περιπέτειάς τους», πρόσθεσε.

Καταφέραμε μέχρι σήμερα, είπε, να απαλύνουμε τον πόνο πολλών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, εκπληρώνοντας τις πιο όμορφες ευχές τους. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε 874 ευχές.

«Βοηθήσαμε οικονομικά τα παιδιά να βρεθούν σε κατάλληλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού για εξετάσεις, επεμβάσεις, μεταμόσχευση μυελού των οστών, κ.ά. Μέχρι τώρα προσφέραμε πέραν των 4.435 οικονομικών βοηθειών», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε τις Λέσχες, Motoriders Club Larnaca, Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λήδρα, BMW Club, Harley Owners Group (HOG), Chopper Club Cyprus, Egophobia, Vespa, Hermanos, Free Riders, Harley Davidson Club, Avgorou Bikers και Island Angels.

Ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομία Κύπρου και ειδικά τη Διεύθυνση Τροχαίας και τους αστυνομικούς του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, για την ασφαλή διαδρομή που προσφέρουν.

Ο κ. Πενηνταέξ ευχαρίστησε ακόμη, τους Χορηγούς της Διαδρομής Αγάπης: ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ., ANCORIA INSURANCE, Πετρολίνα, Alpha Bank, Yiakoumi & Partners Ltd, Unicars, ΑΗΚ Κύπρου, MIMAP, Burger Kings – PIZZA HUT και ΡΙΚ.

Mε τη βοήθεια των χορηγών, υποστηρικτών, φίλων και εθελοντών, ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», τα 25+ χρόνια παρουσίας του, πρόσφερε συνολικά το ποσό των €12.721.818

Ενδεικτικά πρόσφερε €4.761.838 για 4.435 περιπτώσεις οικονομικών βοηθειών για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα αιματολογικά/ογκολογικά νοσηλευτήρια της Κύπρου και που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εξετάσεις, πολύμηνες θεραπείες ή μεταμοσχεύσεις και στηρίζει τις οικογένειές τους με διάφορους τρόπους.

Ποσό €1.760.381 για την εκπλήρωση 874 ευχών των καρκινοπαθών παιδιών

Ποσό €2.008.528 για προσκυνηματικά και ταξίδια αναψυχής για τα παιδιά, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό και για συμμετοχή σε κατασκηνωτικά προγράμματα.

Ποσό €711.300 για σπουδαστικά βοηθήματα ανάλογα με το πανεπιστήμιο και τη χώρα φοίτησης κάθε παιδιού.

Ποσό €201.874 για έξοδα αποκατάστασης (φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, υπηρεσίες ψυχολόγου/εμβόλια/περούκες /Portal vest, συνέδρια, κ.ά.

Ποσό €1.045.739 Πασχαλινά/Χριστουγεννιάτικα χρηματικά δώρα

Ποσό €155.468 Φιλοξενία οικογενειών παιδιών

Ποσό €226.245 Δώρα γενεθλίων και γάμου στα παιδιά που παντρεύονται, και έξοδα κηδείας των παιδιών που δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τον καρκίνο.

Επιπρόσθετα o Σύνδεσμος χρηματοδότησε με €1.000.000 την ανέγερση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, αφού τα περισσότερα παιδιά με αιματολογικές κακοήθειες καταφεύγουν εκεί για την εξεύρεση δότη μυελού των οστών.

Χρηματοδότησε επίσης, με το ποσό των €343.279 το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τη δημιουργία ειδικού εργαστηρίου, που φέρει το όνομα «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, με σκοπό να βοηθήσουν στον αιματολογικό τομέα, τα παιδοογκολογικά προβλήματα και την παιδιατρική γενετική (για τα παιδιά με κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου).

Από το 2020 και κάθε χρόνο υιοθετεί δωμάτιο στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», καλύπτοντας τα ετήσια λειτουργικά έξοδά του. (Σύνολο μέχρι σήμερα €270.000).

Αγόρασε σύγχρονα κρεβάτια, συσκευές παρακολούθησης και καπνογράφους, για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €54.296.

Αγόρασε τον εξοπλισμό νέου Χειρουργείου στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €154.626.

Αγόρασε ανοξείδωτο τροχηλάτο τρόλεϊ για το τμήμα αποστείρωση, συσκευές τηλεόρασης για την ψυχαγωγία των παιδιών στην Μονάδα Εντατικής Παίδων, σαλονάκι για τους γονείς και άλλο εξοπλισμό στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €28.636

Βοήθησε με το ποσό των 50.000 στην ανέγερση του ξενώνα Roland McDonalds που φιλοξενεί οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Επίσης προσφέρει το ποσό των €3.000 ετησίως για συντήρηση ενός δωματίου στον ίδιο ξενώνα, καθώς και €2.000 ετησίως για τη συντήρηση ενός δωματίου στον ξενώνα του Ronald McDonalds στο Βερολίνο, για τα παιδιά που μεταβαίνουν εκεί για μεταμόσχευση και άλλες θεραπείες.

Προσφέρει, επίσης, δωρεάν επιπλωμένο διαμέρισμα σε οικογένειες που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σε χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Άδωνις Ι. Γιασεμίδης είπε ότι η Αρχή διαχρονικά στηρίζει και ενισχύει τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους, ειδικά στα μικρά παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη: τη μάχη με τον καρκίνο.

Σημείωσε πως όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και η υγεία τους δοκιμάζεται, είναι αδιάκοπη η κοινή προσπάθεια να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.

Σε χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Τροχαίας Ιωάννης Μαυρόχαννας είπε ότι ως Αστυνομία, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε «απόντες» από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. «Όπως κάθε χρόνο οι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, συνόδευσαν τους συμμετέχοντες μοτοσικλετιστές, παρέχοντας σ’ αυτούς την απαραίτητη ασφάλεια καθώς και τις τροχαίες διευκολύνσεις. Επιπλέον, τα μέλη μας συνέδραμαν με προθυμία στον έρανο που διεξήχθη στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης», σημείωσε.

«Σας διαβεβαιώνω, ότι ως Αστυνομία Κύπρου, είμαστε και εμείς μαζί με εσάς, δίπλα στα παιδιά που παλεύουν μαζί με τις οικογένειες τους να νικήσουν τις πολύ σοβαρές ασθένειες που αντιμετωπίζουν, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι, ως σταθεροί και συνάμα δυνατοί κρίκοι σε αυτή την προσπάθεια, που είναι συνώνυμη με την προσφορά και τον αλτρουισμό», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ