Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Στις 14.014 οι νεκροί, 63.794 οι τραυματίες από το σεισμό στη Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Στις 14.014 οι νεκροί, 63.794 οι τραυματίες από το σεισμό στη Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

0
Στις 14.014 οι νεκροί, 63.794 οι τραυματίες από το σεισμό στη Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα τον νέο απολογισμό των φονικών σεισμών στην Τουρκία.

«Ο αριθμός των πολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους σε σεισμούς έφτασε τις 14.014. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 63.794», ανακοίνωσε ο κ. Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο πλαίσιο της σύντομης τοποθέτησης του, διαβεβαίωσε την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση του θα επουλώσει τις πληγές, που άνοιξαν οι σεισμοί μέσα σε σύντονο χρονικό διάστημα.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του κ. Ερντογάν, η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) ανακοίνωσε ότι μετά την Ούρφα οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν και στο Κιλίς.

Στην περίπτωση του Μάρας, η AFAD ανακοίνωσε την απομάκρυνση 28.044 κατοίκων από την περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ δήλωσε ότι «παρέχουμε υπηρεσίες στέγασης σε 450 χιλιάδες άτομα σε κοιτώνες, σχολεία, ξενώνες, ξενοδοχεία, κέντρα εκπαίδευσης σε 10 επαρχίες».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 53 χώρες έχουν αποστείλει στις σεισμόπληκτες περιοχές  ομάδες έρευνας και διάσωσης. Ανακοίνωσε ότι 95 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια μέχρι στιγμής.

Πηγή:ΚΥΠΕ