Home Featured Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναπαύεται η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναπαύεται η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

0
Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναπαύεται η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Το Λονδίνο υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης το φέρετρο με τη σορό της Βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο αναπαύεται πλέον στην αίθουσα Bow Room του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Εκεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το προσωπικό του βασιλικού οίκου θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει τα σέβη του.

Η σορός μεταφέρθηκε με πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-17 Globemaster της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το Εδιμβούργο, όπου το προηγούμενο 24ωρο σχεδόν 26.000 πολίτες είχαν συμμετάσχει στο λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς. Το φέρετρο στην πτήση συνόδευσε η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της σερ Τίμοθι Λόρενς.

Στους δρόμους προς και γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ πλήθος κόσμου είτε επευφημούσε είτε στεκόταν σιωπηλό καθώς περνούσε η επίσημη πολιτειακή νεκροφόρα, η οποία σχεδιάστηκε με συμβολή από την ίδια τη βασίλισσα.

Στα ανάκτορα για να υποδεχθεί το φέρετρο ήταν ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος πέρασε την ημέρα επισκεπτόμενος το Μπέλφαστ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκεί, στην επίσημη βασιλική κατοικία του Κάστρου Χίλσμπορο, συναντήθηκε με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ παρέστη και σε λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Άννης.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί με μία νεκρική πομπή το απόγευμα της Τετάρτης, στις 2.22 τοπική ώρα, στο Γουέστμινστερ Χολ, όπου στις 5 το απόγευμα θα αρχίσει το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα συνεχιστεί επί 24ωρης βάσης έως τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας, ημέρα της κηδείας.

Προβλέπεται ότι 1 εκ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν από κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά λόγω των αυστηρών ελέγχων και της χωρητικότητας της αίθουσας υπολογίζεται ότι περίπου 325.000 με 400.000 θα προλάβουν να το κάνουν.

Οι αρχές έχουν προνοήσει για ουρές κόσμου που μπορεί να εκτείνονται κατά μήκος μίας διαδρομής οκτώ χιλιομέτρων, ενώ η κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας είναι τεράστια. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, είναι σαν να διοργανώνεται ο μαραθώνιος του Λονδίνου, το Καρναβάλι του Νοτινγκ Χιλ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο βασιλικός γάμος ταυτόχρονα.

Πηγή:ΚΥΠΕ