Home Featured Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στη Νότιο Αφρική

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στη Νότιο Αφρική

0
Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στη Νότιο Αφρική

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στην κεντρική Νότιο Αφρική.

Η πλημμύρα που προκλήθηκε μετά την κατάρρευση του φράγματος, είχε ως συνέπεια να παρασυρθούν κατοικίες και αυτοκίνητα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του κράτους.

Τηλεοπτικά πλάνα μεταδίδουν ποτάμια λάσπης και νερού να εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές και να καλύπτουν δρόμους, παρασύροντας σπίτια στο Γιαγκερσφοντέιν, μία πόλη 100 χλμ. νοτιοδυτικά του Μπλουμφοντέιν, μίας από τις τρεις πρωτεύουσες της Νοτίου Αφρικής.

Οι αρχές ανέφεραν ότι έχουν εντοπιστεί τα νεκρά σώματα τριών ανθρώπων, ενώ 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, με σπασμένα άκρα, μώλωπες και υποθερμία.

Η πόλης Γιανγκερσφοντέιν έχει μείνει χωρίς ηλεκτρισμό, όπως αναφέρει η εθνική υπηρεσία ηλεκτρισμού Eskom, ενώ σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ούτε η έκταση της ζημιάς που υπέστη ο τοπικός υποσταθμός, ούτε το πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί η παροχή.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις επηρεαζόμενες περιοχές. Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής βρίσκεται στη σκηνή για να εκτιμήσει την έκταση της ζημιάς, όμως η αιτία που την προκάλεσε δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Πηγή:ΚΥΠΕ