X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο BE OPEN μίλησε για τη διορατικότητα του ιδρύματος για την Εκπαίδευση...

Το BE OPEN μίλησε για τη διορατικότητα του ιδρύματος για την Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις συνόδους κορυφής MED9 και UNECE στην Κύπρο

Στις 27 και 28 Ιουνίου, το BE OPEN Foundation συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Υπουργικής Συνόδου Κορυφής MED9 για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και του Φόρουμ UNECE για την ESD: Ενδυνάμωση της Νεολαίας για το Αειφόρο Μέλλον, δύο από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση και την αειφορία στην παγκόσμια ατζέντα.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της, η οικοδέσποινα Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, εξήγησε τη σημασία της διεξαγωγής αυτών των εκδηλώσεων: «Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ανθρώπινης ιστορίας, όπου η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. άθλιο, είναι εμπνευσμένο να παρακολουθείς ένα τόσο ποικίλο φόρουμ που είναι αφιερωμένο στην υπόθεση της βιωσιμότητας. Η δέσμευσή μας για την προώθηση των πολιτικών για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη δεν είναι απλώς μια οδηγία. Είναι ηθική επιταγή να διαφυλάξουμε το μέλλον του πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές. Κεντρική θέση στις συζητήσεις μας σε αυτά τα φόρουμ θα είναι ο κεντρικός ρόλος της νεολαίας στην καθοδήγηση των πολιτικών της ΕΑΑ για ένα βιώσιμο μέλλον. Η μεταβίβαση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και του πάθους για περιβαλλοντική διαχείριση είναι υψίστης σημασίας».

Στις 27 Ιουνίου, στην Υπουργική Σύνοδο Κορυφής MED9, ο Διευθυντής του Ιδρύματος BE OPEN Gennady Terebkov προσχώρησε στον Almotaz Aadi, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα UFM. Christopher Castle, UNESCO; Sylvie Motard, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του UNEP για την Ευρώπη και Tatyana Molcean, Εκτελεστική Γραμματέας της UNECE. για τη συνεδρία αφιερωμένη στην ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης για την ESD. Το BE OPEN μοιράστηκε την εμπειρία του από την οικοδόμηση ενός δικτύου συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου του προγράμματος του Ιδρύματος που εστιάζεται στους SDG.

Στις 28 Ιουνίου, στο Φόρουμ της UNECE, το BE OPEN συμμετείχε στη σύνοδο με τίτλο «Δημιουργία δεσμών μεταξύ ιδρυμάτων και άλλων παραγόντων» με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας των πολιτών. Και για τις δύο εκδηλώσεις, το BE OPEN ετοίμασε τα πολύ σχετικά αποτελέσματα και τα ευρήματα του προγράμματος μαθητικού διαγωνισμού με θέμα τους SDG, κατέδειξε το θετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας με διάφορα ιδρύματα και τη δέσμευσή του να συμβάλει στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στα προγράμματα σπουδών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως.

Οι σκοποί του έργου βιωσιμότητας του BE OPEN περιλήφθηκαν στην ομιλία της Ιδρύτριας Elena Baturina: «Η επίτευξη ενός βιώσιμου αύριο είναι το καθήκον που πρέπει να επιβάλουμε στους νέους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να τους εξοπλίσουμε με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να χτίσουν τη νοοτροπία, την εσωτερική πυξίδα που θα τους καθοδηγήσει μέσα από την αναταραχή προς έναν πιο υγιή και βιώσιμο κόσμο για όλους. Εμείς στο BE OPEN εργαζόμασταν πάντα για να εκμεταλλευτούμε το μυαλό των νεότερων ανθρώπων και πριν από πέντε χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι η αειφόρος ανάπτυξη είναι η σφαίρα που χρειάζεται περισσότερο το δημιουργικό τους δυναμικό. Από τότε, εργαζόμαστε παγκοσμίως για να υποστηρίξουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην επίτευξή τους μέσω της αναγνώρισης, προβολής και προώθησης των καλύτερων ιδεών και έργων που αναπτύχθηκαν από τους νέους».

Μια άλλη συνεισφορά του BE OPEN στο πρόγραμμα UNECE Forum ήταν μια διάλεξη για το μέλλον της εκπαίδευσης από τον παγκοσμίου φήμης μελλοντολόγο Gerd Leonhard, στην οποία συμμετείχαν 300 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο: νέοι ηγέτες βιωσιμότητας, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και ακτιβιστές, καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής και εκπροσώπους ΜΚΟ και επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων σε λύσεις βιωσιμότητας.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share
Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap