X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠάνω από 36 χιλιάδες ταξιδιωτικά πάσα για νέους μοιράζει η ΕΕ για...

Πάνω από 36 χιλιάδες ταξιδιωτικά πάσα για νέους μοιράζει η ΕΕ για το 2024 – 2025

Συνολικά 36.318 δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα για νέους του DiscoverEU σε όλη την Ευρώπη προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με την Κομισιόν να ανακοινώνει τους νικητές του γύρου κληρώσεων του περασμένου Οκτωβρίου. Τα πάσα αφορούν κυρίως σιδηροδρομικά ταξίδια μεταξύ του Μαρτίου του 2024 και του Μαΐου του 2025.

Ο επόμενος γύρος προσκλήσεων ενδιαφέροντος θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2024, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, οι αιτούντες δικαιούνται να λάβουν και εκπτωτική κάρτα που καλύπτει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικές δραστηριότητες, μεταφορές και υπηρεσίες διαμονής. Ο επόμενος γύρος αιτήσεων για το 2024 αναμένεται το φθινόπωρο.

«Το DiscoverEU είναι μια μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσει κανείς ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ευρώπη, όπου κάθε στάση φέρνει νέες σχέσεις και αναδεικνύει την πολύπλευρη ομορφιά της Ευρώπης» ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας, Ιλιάνα Ιβάνοβα.

Ο συγκεκριμένος γύρος υποβολής αιτήσεων αφορούσε νέους που γεννήθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2005 και της 31ης Δεκεμβρίου 2005 σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και σε χώρες συνδεδεμένες με το Erasmus+. Συνολικά, 144.038 νέοι υπέβαλαν αίτηση σε αυτόν τον γύρο.

Το 55% περίπου των αιτήσεων για αυτόν τον γύρο προήλθε από μαθητές, το 25% από φοιτητές ανώτερης εκπαίδευσης, περίπου 5% από φοιτητές σε προγράμματα τεχνικής κατάρτισης και περίπου 4% από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Από την Κύπρο υπέβαλαν αίτηση 175 άτομα και έλαβαν το πάσο 92 άτομα.

Το πρόγραμμα DiscoverEU περιλαμβάνει επίσης ενημερωτικές εκπαιδεύσεις πριν από την αναχώρηση και συναντήσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι συμμετέχοντες μπορούν να ενταχθούν στην επίσημη ομάδα #DiscoverEU στο Facebook για να συνδεθούν με την κοινότητα του DiscoverEU.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share