X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΓια 6η χρονιά η Αθηένου βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Για 6η χρονιά η Αθηένου βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Ο Δήμος Αθηένου για έκτη συνεχή χρονιά, βραβεύθηκε με δύο έργα του με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση «ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2023. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για δύο έργα του».

Πρόκειται για το έργο «Επαναχρησιμοποίηση οικολογικού μολυβιού με σπόρους», στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» και το έργο  «Συνεργασία μαθητών του Γυμνασίου Αθηένου και των ενοίκων της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου για τη δημιουργία λαχανόκηπου και Συνεργασία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κύκλος Α’ με παιδιά του Νηπιαγωγείου για δημιουργία ανθοδόχων», στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση».

Με τη βράβευση αυτή «ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 6η συνεχή χρονιά. Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και σύζευξη μεταξύ των γενεών».

Σημειώνεται ότι «η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στις 31 Ιανουαρίου 2024 και η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share