X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΑυξήθηκαν τα κρούσματα σε Χιλή και Τουρκία, 5 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά...

Αυξήθηκαν τα κρούσματα σε Χιλή και Τουρκία, 5 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του ιού αναμένει η Βενεζουέλα

Ξεπέρασαν τις 6.900 κρούσματα στην Τουρκία ενώ στην Βενεζουέλα αναμένονται 5 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 από τον μηχανισμό COVAX μέσα στον Ιούνιο και πάνω από 12.300 κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Αργεντινή.

Τουρκία
——-
Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.933 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 5.242.911.

Παράλληλα υπέκυψαν 134 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Τουρκία να φθάνει τους 47.405 νεκρούς ως εδώ από την 11η Μαρτίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι 1.390. Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Τουρκία, τη 14η Ιανουαρίου, έχουν εμβολιαστεί 16,51 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μεξικό
——-
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 52 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.307 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 223.507 νεκρούς επί συνόλου 2.412.810 μολύνσεων.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο αποκάλυψαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται.

Βενεζουέλα
———
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε χθες πως αναμένει να παραδοθούν στη χώρα του 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 μέσω του μηχανισμού COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τις χώρες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, καθώς η χώρα του πλήττεται σκληρά από δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Μάρτιο.

“Το σύστημα COVAX μας υποσχέθηκε πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων τον Ιούνιο. Αναμένουμε το χρονοδιάγραμμα στο οποίο αναφερθήκαμε με το σύστημα COVAX να τηρηθεί”, είπε ο κ. Μαδούρο το βράδυ της Κυριακής, στη διάρκεια παρέμβασής του στη δημόσια τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως η χώρα του ζήτησε να λάβει δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε πως η κυβέρνησή του έχει “καταθέσει τα χρήματα”, 120 εκατομμύρια δολάρια, σε λογαριασμούς του μηχανισμού COVAX.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΥ) είχε ανακοινώσει τη 12η Μαίου πως η Βενεζουέλα αναμένεται να λάβει δόσεις του εμβολίου J&J ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους, αφού το Καράκας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσημα, η χώρα των περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει κάπου 2.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 230.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2. ξμως η αντιπολίτευση και ΜΚΟ λένε πως οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ υποτιμημένοι, την ώρα που νοσοκομεία και κλινικές έχουν γεμίσει ασφυκτικά με ασθενείς.

Προχθές Σάββατο οι αρχές ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, που έχει σκοπό να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι πιο ηλικιωμένοι. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο κάπου 22 εκατομμύρια πολίτες και έτσι να επιτευχθεί “συλλογική
ανοσία”, εξήγησε ο Υπουργός Υγείας Κάρλος Αλβαράδο στη δημόσια τηλεόραση.

Η Βενεζουέλα άρχισε τον Φεβρουάριο την πρώτη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, με δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αυτού της κινεζικής Sinopharm, που αφορούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς, μέλη των σωμάτων ασφαλείας και τους εκπαιδευτικούς.

Αργεντινή
——–
Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 348 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 21.346 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 77.456 νεκρούς επί συνόλου 3.753.609 μολύνσεων.

Χθες νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) 7.206 ασθενείς με την COVID-19. Η πληρότητα των κλινών φθάνει το 77,5% σε εθνική κλίμακα.

Ως προς την εκστρατεία εμβολιασμού, μέχρι εδώ έχουν χορηγηθεί πάνω από 12,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19.

Βραζιλία
————-
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 43.520 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής να ξεπερνά έτσι τα 16,5 εκατομμύρια.

Στη χώρα που θρηνεί τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, διαπιστώθηκαν το ίδιο διάστημα άλλοι 874 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει επισήμως μέχρι εδώ τους 461.931 νεκρούς.

Επιδημιολόγοι έχουν εκφράσει τον φόβο πως η χώρα απειλείται από τρίτο κύμα, καθώς έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

Ιράν
—-
Το Υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.876 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην Ισλαμική Δημοκρατία να φθάνει τους 2.902.094.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 198 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 79.939 μέχρι εδώ από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των ιρανικών νοσοκομείων βρίσκονταν χθες 4.219 ασθενείς, πάντα κατά τα δεδομένα του υπουργείου.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, μέχρι χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίων για την COVID-19 3.494.145 άνθρωποι, εκ των οποίων 515.908 έχουν λάβει και τις δύο.

Ιράκ
—-
Το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.474 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 17 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται μέχρι εδώ σε 16.351 νεκρούς επί συνόλου 1.197.082 μολύνσεων από την εκδήλωσή της στην ιρακινή επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης, στη χώρα των περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 587.728 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Χιλή
——
Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες δεκατέσσερις ημέρες καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 κατά 21%, προτρέποντας για ακόμη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

“Θα ξεπεράσουμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων μαζί, χέρι-χέρι με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του εμβολιασμού”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις.

Η αύξηση των μολύνσεων καταγράφηκε παρά την πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων του πάνω από το 52% του πληθυσμού-στόχου.

Ο κ. Πάρις επισήμανε ότι το 80% των μολύνσεων είναι άνθρωποι που είτε δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, ή δεν έχουν λάβει τη δεύτερη, χωρίς να δώσει πιο λεπτομερείς αριθμούς. Προειδοποίησε ωστόσο πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι “3,23 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, 3,57 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 4,5 φορές πιθανότερο να υποκύψουν”.

Κατά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.772 κρούσματα του SARS-CoV-2 – τις προηγούμενες τρεις ημέρες είχαν ξεπεράσει το όριο των 8.000 – με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 1.377.507. Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 121 ασθενείς με την COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 29.168 νεκρούς μέχρι εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν πλέον φθάσει τα 44.928. Ο αριθμός τους αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία σε επιδημιολόγους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share