X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑύξηση στα κρούσματα COVID λέει στο ΚΥΠΕ η Ε. Κωνσταντίνου, αναμένει επιδείνωση

Αύξηση στα κρούσματα COVID λέει στο ΚΥΠΕ η Ε. Κωνσταντίνου, αναμένει επιδείνωση

Αύξηση παρουσιάζει η καταγραφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυτή την περίοδο, η οποία θα ενισχυθεί περισσότερο κατά τις ημέρες των γιορτών, όπου υπάρχει συνωστισμός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντίνου τα αποτελέσματα από 1 μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2023, δείχνουν αύξηση στο ποσοστό θετικότητας χωρίς όμως, να αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι περίπου 32 εισαγωγές ενώ ακριβώς την εβδομάδα πριν ήταν 29, είναι μικρή η διαφοροποίηση», σημείωσε.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτής της εβδομάδας ήταν 1.538 με το ποσοστό θετικότητας να κυμαίνεται γύρω στο 1,97%.

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε πως «προφανώς η μικρή αύξηση να οφείλεται στο ότι υπάρχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές αυτή την περίοδο κι ότι ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται σε κλειστούς χώρους οπότε σε ένα κλειστό χώρο είναι πιο εύκολη η διασπορά των λοιμώξεων των αναπνευστικών ιών».

Κληθείσα να σχολιάσει αν θα έχουμε περισσότερα κρούσματα κατά την περίοδο των γιορτών, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «τις γιορτές πάντα έχουμε αύξηση, είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξει κάποια αύξηση λόγω των πολλών κοινωνικών επαφών και λόγω των κλειστών χώρων».

Προτρέπουμε το κοινό, συνέχισε, να εμβολιαστεί γιατί το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό – μόνο 18.000 έχουν εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό – και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας.

«Ειδικά προτρέπουμε αυτούς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού να περιορίζονται στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν μάσκα όταν χρειάζεται να βγουν από το σπίτι», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι επιβάρυνση έχουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι, τα άτομα άνω των 75 χρόνων γι αυτό κάλεσε όσους έχουν τέτοια άτομα στον περίγυρο τους να φροντίσουν να τα εμβολιάσουν και μάλιστα έγκαιρα τόνισε, γιατί το εμβόλιο χρειάζεται και κάποιο χρονικό διάστημα για να δώσει αντισώματα και προστασία.

Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε τέλος, ότι δεν έχουμε καινούργια στελέχη του ιού στην κοινότητα αλλά λόγω της γιορτινής περιόδου προτρέπουμε το κοινό να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και να εμβολιαστούν οι ευάλωτοι και ηλικιωμένοι.

Αυτή την περίοδο, σημείωσε, έχουμε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού οι οποίες με τα φταρνίσματα και τα σταγονίδια βοηθούν στην διασπορά των ιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share