X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠαραδόθηκε πρόσφατα νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα

Παραδόθηκε πρόσφατα νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα

Παραδόθηκε τον περασμένο μήνα αντιπλημμυρικό έργο που εξυπηρετεί την περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και καλύπτει, μεταξύ άλλων, την λεωφόρο Αγίων Αναργύρων μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το τρίτο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του ΣΑΛ, υπό το όνομα C20A, το οποίο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου, και η Συντονίστρια Έργου.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρεται ότι το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%».

Το Συμβόλαιο C20Α, «οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος, περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων στην περιοχή της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων. Στα πλαίσια του Συμβολαίου C20Α, αξίας €2.264.000 πλέον ΦΠΑ, κατασκευάστηκαν περίπου 3,2 χλμ αγωγών ομβρίων υδάτων που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής δυτικά της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και καλύπτει την λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, από το ύψος της Κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όπου εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του Οικισμού Αγίων Αναργύρων».

Η εκτέλεση του Συμβολαίου C20Α ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία S. Hadjichristofi Construction Ltd μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες σε άλλα δύο αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επίσης θασυγχρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το Συμβόλαιο C20Β, «που εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα και το Συμβόλαιο C20D που εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα. Τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας καλύπτουν περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών στη Λάρνακα, με στόχο την απάμβλυνση τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share