X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνεχίζονται οι διεθνείς προσπάθειες για απελευθέρωση αιχμαλώτων από Χαμάς

Συνεχίζονται οι διεθνείς προσπάθειες για απελευθέρωση αιχμαλώτων από Χαμάς

Συνεχίζονται οι διεθνείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από την Χαμάς. Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται η τύχη 50 αιχμαλώτων με διπλή υπηκοότητα ως επίσης και η πιθανή απελευθέρωση γυναικοπαίδων και ηλικιωμένων ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

Όπως αρχικά μετέδωσε χθες βράδυ η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, και επαναλαμβάνει σήμερα το πρωί από τη συχνότητά της, στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις εκτός από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν κατονομάζονται.

Η Χαμάς φέρεται να θέτει ως προϋπόθεση για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων την απρόσκοπτη παροχή καυσίμων στη Γάζα, προτείνοντας παράλληλα και εκεχειρία. Το ισραηλινό κρατικό μέσο, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, μεταδίδει ότι το Ισραήλ αρνείται την παροχή περαιτέρω ποσότητας καυσίμων στη Γάζα πέραν αυτής που έχει ήδη παρασχεθεί από τον ΟΗΕ, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, σε χθεσινοβραδινές και σημερινές του δηλώσεις να επαναλάμβάνει την παρότρυνσή του προς την Χαμάς «να επιστρέψει τα καύσιμα που έχει κλέψει από τον ΟΗΕ και να μην ζητά ενισχύσεις σε καύσιμα στοχεύοντας να συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ».

Η ίδια ανώνυμη κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι «η ισραηλινή πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως το χρονικό περιθώριο συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων ολοένα και λιγοστεύει έως την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης».

Από την άλλη, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί σε αραβικά μέσα ότι «υπάρχει ακόμα ελπίδα να απελευθερωθούν και άλλοι αιχμάλωτοι κατά το προσεχές διάστημα», χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share