X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΕτήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Αύξηση 4,2% κατέγραψε σε ετήσια βάση το Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Ιανουάριο του 2024, φθάνοντας στις 99,5 μονάδες (βάση 2021=100), όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση 3,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023. Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (+33,8%), των μεταλλείων και λατομείων (+14,8%) και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (+0,4%).

Στον μεταποιητικό τομέα, οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 παρουσιάστηκαν στις εξής οικονομικές δραστηριότητες: παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (+24,0%), κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (+13,2%), παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (+9,9%), κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (+9,2%) και κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (+7,6%).

Οι μόνες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες κατασκευής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (-12,8%) και παραγωγής προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (-4,5%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share