X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕτήσιες ζημιές $5,5 δισ. για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, ανακοίνωσε...

Ετήσιες ζημιές $5,5 δισ. για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, ανακοίνωσε η Emirates

Ζημιές, για πρώτη φορά στα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, οι οποίες ανήλθαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία Emirates η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

«Λόγω των συνεχιζόμενων των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις και στα ταξίδια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε ζημιές 20,3 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά τα περσινά κέρδη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (288 εκατομμύρια δολάρια)», αναφέρει σε ανακοίνωση ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της το 2020, παρουσίασε μείωση εσόδων κατά 66%, στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, το οποίο έληξε τον περασμένο Μάρτιο, η Emirates μετέφερε 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 88%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ανθρώπινες ζωές, στις κοινότητες, στις οικονομίες και στον κλάδο των αερομεταφορών και των ταξιδιών», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Σεΐχ Αχμέντ Μπιν Σάβιντ Αλ Μακτούμ.

Προσθέτει ότι ο όμιλος Emirates «πλήττεται σκληρά από τη μείωση της ζήτησης για διεθνή αεροπορικά ταξίδια καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share