X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΓερμανικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία 500 εκ. ευρώ

Γερμανικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία 500 εκ. ευρώ

Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, ανακοίνωσε την Τρίτη κατά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο Ραμστάιν νέο γερμανικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και 10.000 πυρομαχικά από τα αποθέματα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 Μάλιστα, ο Πιστόριους προανήγγειλε ότι η παράδοση θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ δήλωσε ότι η Γερμανία θα αναλάβει το κόστος 180.000 πυρομαχικών στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτοβουλίας για προμήθεια βλημάτων πυροβολικού από την παγκόσμια αγορά, η παράδοση των οποίων θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε, η Γερμανία έχει συνάψει σύμβαση για την προμήθεια 100.000 πυρομαχικών, η παράδοση των οποίων θα ξεκινήσει επίσης εντός του έτους, ενώ προανήγγειλε και την προμήθεια νέων τεθωρακισμένων και συγκεκριμένα 100 τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού και 100 οχημάτων εφοδιασμού. Περαιτέρω ανέφερε ότι η Γερμανία προμηθεύει συνεχώς την Ουκρανία με ανταλλακτικά για συστήματα που της έχει ήδη παραδώσει.

Τη συνάντηση στο Ράμσταιν συγκάλεσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και σε αυτή συμμετείχε και ο Ουκρανός ομόλογός του, Ρούστεμ Ουμέροφ, ενώ ο Όστιν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε ο Πούτιν να μην πετύχει με τα «ιμπεριαλιστικά του σχέδια». Επιπλέον, επαίνεσε την Τσεχία για την πρωτοβουλία της σχετικά με την προμήθεια πυρομαχικών για την Ουκρανία από την παγκόσμια αγορά, καθώς και τα «σημαντικά» πακέτα στρατιωτικής βοήθειας που ανακοίνωσαν, μεταξύ άλλων, η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε στο Ραμστάιν ότι η Νορβηγία προ ολίγων ημερών προσχώρησε στον επονομαζόμενο «συνασπισμό για την αεράμυνα» της Ουκρανίας, της οποίας ηγείται η Γερμανία και η Γαλλία και στην οποία πλέον συμμετέχουν 15 χώρες. Ο Πιστόριους δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον εν λόγω συνασπισμό που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Καγκελάριος Σολτς για «πυραυλικό πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς».

Ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι ο συνασπισμός ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή και οι πρώτες συνομιλίες επί του θέματος θα διεξαχθούν την προσεχή Παρασκευή με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share