X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ σας, λέει στις ΗΠΑ ο αρχικατάσκοπος...

Η Ουκρανία θα γίνει το Βιετνάμ σας, λέει στις ΗΠΑ ο αρχικατάσκοπος του Πούτιν

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία θα μετατρέψει τη σύγκρουση σε ένα «δεύτερο Βιετνάμ» που θα κατατρέχει την Ουάσινγκτον για τα επόμενα χρόνια.

Η Δύση έχει δώσει στην Ουκρανία πάνω από 246 δισεκ. δολάρια σε βοήθεια και οπλισμό, αλλά η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει και η Ρωσία συνεχίζει να έχει τον έλεγχο περίπου του ενός πέμπτου του ουκρανικού εδάφους.

«Η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ‘μαύρη τρύπα’ απορροφώντας ολοένα και περισσότερους πόρους και ανθρώπους», ανέφερε ο Σεργκεί Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR), σε άρθρο στην περιοδική έκδοση της υπηρεσίας “The Intelligence Operative”.

«Εν τέλει, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ένα ‘δεύτερο Βιετνάμ’ για τον εαυτό τους και κάθε νέα αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να το διαχειριστεί αυτό», ανέφερε.

Εξάλλου, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν θα συνεχίσουν να «καίνε» τα χρήματα της χώρας στην Ουκρανία, καθώς το Κογκρέσο απέτυχε χθες, Τετάρτη, να σημειώσει πρόοδο στο ζήτημα της χορήγησης νέας βοήθειας στο Κίεβο.

Οι Αμερικανοί ηγέτες θέλουν «να συνεχίσουν να καίνε τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων στο φούρνο του ουκρανικού πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι υπάρχουν ακόμα «αρκετοί λογικοί άνθρωποι μεταξύ των μελών του Κογκρέσου» για να αρνηθούν να το πράξουν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι δαιμονοποιεί τη Ρωσία και υποστήριξε πως, αν η Ουάσινγκτον σταματήσει να υποστηρίζει το Κίεβο, όλες οι άλλες δυτικές χώρες θα απομακρυνθούν επίσης απ’ αυτό.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός Λευκορώσου υπηκόου, που κατηγορείται για δύο επιθέσεις, για λογαριασμό της Ουκρανίας, με στόχο τρένα στην ανατολική Σιβηρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share