X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚίνα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες συνομιλίες για θέματα εμπορίου

Κίνα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες συνομιλίες για θέματα εμπορίου

Αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κίνα θα διεξάγουν ένα νέο γύρο συνομιλιών για επίμαχα εμπορικά ζητήματα την Τρίτη, τρίτη ημέρα επίσκεψης στο Πεκίνο από την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο.

Το ταξίδι της Ραϊμόντο στην Κίνα είναι το τελευταίο από υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να εκτονώσει τις εντάσεις με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας για να βρει λύσεις στη λίστα με τις εμπορικές διαφορές μεταξύ τους.

Συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν αυτό που η Ουάσιγκτον αποκάλεσε «ανταλλαγή πληροφοριών για την επιβολή του ελέγχου των εξαγωγών» — που περιγράφεται ως πλατφόρμα για «μείωση της παρανόησης των πολιτικών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

Η ανταλλαγή πληροφοριών θα συγκληθεί για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου την Τρίτη, ανέφερε η Ουάσιγκτον.

Σε δήλωσή του για τις συνομιλίες, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είπε ότι «η Υπουργός Ραϊμόντο τόνισε τη σημασία της διασφάλισης ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ωστόσο, το Πεκίνο έδωσε μια λιγότερο ρόδινη εικόνα, λέγοντας ότι ο Γουάνγκ είχε εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τους περιορισμούς του εμπορίου της Ουάσιγκτον στις κινεζικές επιχειρήσεις.

Αυτά περιελάμβαναν δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα, την πολιτική της για τους ημιαγωγούς, περιορισμούς σε αμφίδρομες επενδύσεις, επιδοτήσεις που εισάγουν διακρίσεις και κυρώσεις σε κινεζικές επιχειρήσεις, ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου.

Η Ουάσιγκτον υπερασπίζεται αυτές τις πολιτικές ως απαραίτητες για να «μειώσει τον κίνδυνο» στις αλυσίδες εφοδιασμού της.

Ωστόσο, ο Γουάνγκ προειδοποίησε ότι «βαίνουν αντίθετα με τους κανόνες της αγοράς και την αρχή του θεμιτού ανταγωνισμού και μόνο θα βλάψουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων».

Η Ραϊμόντο συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας Χου Χέπινγκ την Τρίτη, υπογραμμίζοντας «τη σημασία της ανταλλαγής ανθρώπων στην ευρύτερη διμερή σχέση ΗΠΑ-Κίνας», ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Επίσης, επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Χι Λίφνγκ και να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

Στη συνέχεια, η Ραϊμόντο θα κατευθυνθεί στη Σαγκάη, πριν φύγει από τη χώρα την Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share