X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΛεηλατημένα καταστήματα και καμένα οχήματα μετά από νύχτα ταραχών στο Δουβλίνο

Λεηλατημένα καταστήματα και καμένα οχήματα μετά από νύχτα ταραχών στο Δουβλίνο

Η ιρλανδική αστυνομία φρουρούσε λεηλατημένα καταστήματα και οι πυροσβέστες κατέσβηναν φλεγόμενα οχήματα στην καρδιά του κέντρου του Δουβλίνου νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ύστερα από μια πρωτοφανή νύχτα ταραχών με αφορμή το μαχαίρωμα τριών μικρών παιδιών.

Η αστυνομία κατηγόρησε ακροδεξιούς ταραξίες για την έναρξη της βίας, αφού μια μικρή ομάδα διαδηλωτών κατά των μεταναστών έφθασε στον τόπο της επίθεσης με μαχαίρι δίπλα στην κεντρική λεωφόρο O’Connell Street και συγκρούστηκε με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο αφού το πλήθος αυξήθηκε σε περίπου 200 με 300 άτομα. Ένα διώροφο λεωφορείο, ένα τραμ και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας κάηκαν, τα μέσα μαζικής μεταφοράς έκλεισαν και ο κόσμος κλήθηκε να μείνει μακριά από μεγάλα τμήματα της πόλης.

«Ήταν μια αδικαιολόγητη επίθεση», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Patrick McMenamin με βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X στις 11:30 τοπική ώρα, δηλώνοντας ότι η τάξη είχε αποκατασταθεί.

«Κάποιοι συνάδελφοί μου δέχθηκαν επίσης επίθεση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές αναφορές για τραυματισμούς», προσέθεσε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δουβλίνου δήλωσε ότι οι πυροσβέστες συνέχισαν να σβήνουν ένα φλεγόμενο τραμ στην O’Connell Street το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες επανήλθαν, αλλά με περιορισμούς στην περιοχή.

Οδοφράγματα εξακολουθούσαν να υπάρχουν σε ορισμένους δρόμους και η αστυνομία φρουρούσε έξω από ένα κατάστημα Foot Locker με σπασμένα παράθυρα που λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Η πρόσοψη ενός ξενοδοχείου Holiday Inn που επίσης είχε γίνει στόχος ήταν κλεισμένη με σανίδες.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν στα επείγοντα αφού υπέστη σοβαρά τραύματα από το μαχαίρωμα. Ένας άνδρας γύρω στα 40, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν για σοβαρά τραύματα, συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι δεν αναζητά άλλο ύποπτο.

Η αστυνομία δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα κίνητρο, συμπεριλαμβανομένου του συσχετισμού με την τρομοκρατία, δεν θέλησαν ωστόσο να σχολιάσουν την εθνικότητα του συλληφθέντα.

Δεν υπάρχουν ακροδεξιά κόμματα ή πολιτικοί που να εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, αλλά οι μικρές διαμαρτυρίες κατά των μεταναστών έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Η κυβέρνηση επανεξετάζει την ασφάλεια γύρω από το κοινοβούλιο μετά από μια πρόσφατη διαμαρτυρία που εγκλώβισε τους Βουλευτές στο εσωτερικό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share