X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΝέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης με κρυπτονομίσματα στη Λεμεσό

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης με κρυπτονομίσματα στη Λεμεσό

Θύμα διαδικτυακής απάτης φέρεται να έπεσε 42χρονος στη Λεμεσό, ο οποίος κατέβαλε σχεδόν 32 χιλιάδες ευρώ σε ύποπτη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, χωρίς να πάρει ποτέ πίσω τα χρήματα του.

Την υπόθεση κατήγγειλε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού ο παραπονούμενος, σύμφωνα με τον οποίον, τον περασμένο Ιούνιο, εντόπισε διαδικτυακή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, όπου συνομίλησε με άγνωστο πρόσωπο, που τον έπεισε να επενδύσει για να αποκομίσει μεγάλα κέρδη.

Με την καθοδήγηση του υπόπτου, μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Αυγούστου, ο 42χρονος προχώρησε σε οκτώ συναλλαγές, μεταφέροντας από λογαριασμό του σε ηλεκτρονική τράπεζα, προς την ύποπτη διαδικτυακή πλατφόρμα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 20,563 ευρώ, για αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αργότερα, ο 42χρονος επικοινώνησε με τον ύποπτο και του ανέφερε πως επιθυμεί να αποσύρει τα χρήματα του, με τον ύποπτο να του αναφέρει πως για να του επιστραφούν τα χρήματα, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει περισσότερα χρήματα.

Ο 42χρονος πείστηκε εκ νέου και προέβη σε ακόμη τέσσερις μεταφορές χρημάτων, για το συνολικό ποσό των 11,296 ευρώ, από τον λογαριασμό του σε ηλεκτρονική τράπεζα, προς τη διαδικτυακή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων.

Αφού στη συνέχεια δεν του επιστράφηκαν τα χρήματα του, ο 42χρονος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, με το συνολικό ποσό που του έχει αποσπασθεί να ανέρχεται στις 31,859 ευρώ.

Ο παραπονούμενος κατήγγειλε σήμερα την υπόθεση στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share