X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΌποιος υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις σαν τη Χαμάς, διαπράττει αξιόποινη πράξη, λέει ο...

Όποιος υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις σαν τη Χαμάς, διαπράττει αξιόποινη πράξη, λέει ο Σολτς

Στη σημερινή του κυβερνητική δήλωση ενώπιον των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αναφορικά με την κατάσταση στο Ισραήλ, ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την απαγόρευση της δραστηριότητας της Χαμάς στη Γερμανία, όπως επίσης του παλαιστινιακού δικτύου Samidoun, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις σαν τη Χαμάς, διαπράττει αξιόποινη πράξη».

Ο Σολτς καταδίκασε εκ νέου με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, παρουσία μάλιστα και του Πρέσβη του Ισραήλ στη Γερμανία, Ρον Ποζόρ, ενώ υπογράμμισε ότι το Ισραήλ έχει με βάση το διεθνές δίκαιο το δικαίωμα «να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τους πολίτες του έναντι αυτής της βάρβαρης επίθεσης».

«Η δική μας ιστορία, η ευθύνη που απορρέει από το Ολοκαύτωμα καθιστά διαρκή μας υποχρέωση την υπεράσπιση της ύπαρξης και της ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Γερμανία θα εξετάσει άμεσα όλα τα αιτήματα του Ισραήλ για υποστήριξη.

Στην ομιλία του ο Καγκελάριος Σολτς κατέστησε συνυπεύθυνο για την κλιμάκωση της κατάστασης στο Ισραήλ το Ιράν: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις για το ότι το Ιράν υποστήριξε με συγκεκριμένο τρόπο και επιχειρησιακά αυτή την άνανδρη επίθεση, αλλά για όλους εμάς είναι σαφές ότι χωρίς την υποστήριξη από το Ιράν τα τελευταία χρόνια, η Χαμάς δεν θα ήταν σε θέση να φέρει εις πέρας αυτές τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις σε ισραηλινό έδαφος».

Επιπλέον, ο Όλαφ Σολτς προειδοποίησε για μια πιθανή επέκταση των συγκρούσεων και κάλεσε όλους στην περιοχή να απέχουν από εχθρικές ενέργειες κατά του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «ασυγχώρητο λάθος» η επίθεση στο Ισραήλ.

Επέκρινε δε τη στάση της Παλαιστινιακής Αρχής, λέγοντας ότι «η σιωπή σας είναι επαίσχυντη» και ανακοίνωσε ότι επανεξετάζονται συνολικά τα αναπτυξιακά προγράμματα στα Παλαιστινιακά εδάφη και έως τότε αναστέλλεται η παροχή νέας βοήθειας.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ αιτήθηκε από τη Γερμανία την αποστολή πυρομαχικών για πολεμικά πλοία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share