X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ουκρανία κατέρριψε 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν πύραυλο

Η Ουκρανία κατέρριψε 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν πύραυλο

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέρριψε 18 από τα 23 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής και έναν πύραυλο που εκτόξευσε η Ρωσία στο έδαφός της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Μόσχα εκτοξεύει συνήθως δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία κάθε εβδομάδα σε κύματα ολονύχτιων επιθέσεων, με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Ως αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων, 18 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένας κατευθυνόμενος πύραυλος X-59 καταστράφηκαν», ανέφερε η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν απόπειρες επιθέσεων στις δυτικές περιοχές Lviv, Ivano-Frankivsk και Khmelnytskyi, καθώς και Mykolaiv και Kherson στον νότο.

Στη Χερσώνα, ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα κατάστημα χτυπήθηκαν, ανακοίνωσε ο στρατός της Ουκρανίας.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Το Κίεβο φοβάται ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει τα χτυπήματά της στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να διαταράξει την παροχή ρεύματος και θέρμανσης, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Η Ρωσία ανέφερε επίσης ότι κατέρριψε αρκετές απόπειρες ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εξαπολύθηκαν στην πρωτεύουσα, Μόσχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share