X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΠροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρώτη φάση ανέγερσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας...

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρώτη φάση ανέγερσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία

Προκηρύχθηκε σήμερα ο Διαγωνισμός για το Έργο, που αφορά στην Α’ Φάση ανέγερσης του Νέου Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η προκήρυξη του Διαγωνισμού της Α’ Φάσης του Έργου έγινε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και 12ετή Συντήρηση, ενώ ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στα €10.353.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αναμένεται να αποπερατωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου ανάθεσης.

Εξάλλου, όπως σημειώνεται, ποσό €6.800.000 θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για την περίοδο 2021 – 2025, το οποίο εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ποσό αυτό εμπίπτει στον πυλώνα της δημόσιας υγείας για ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας και συγκεκριμένα στη δράση του Υπουργείου Υγείας για βελτίωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Το Έργο, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα έχουν συνολικό εμβαδόν 4500 m², θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θαλάμους Οξέων Περιστατικών 50 κλινών, με κλινική ECT, χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργοθεραπείας, θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων 18 κλινών με χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, γυμναστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης εργαζομένων και χώρους πολλαπλών χρήσεων εργοθεραπείας, εξωτερικές εργασίες, κατασκευή πεζοδρομίων, εσωτερικών δρόμων, χώρων διακίνησης και στάθμευσης και τοπιοτέχνηση, ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που αφορούν τόσο τα κυρίως κτίρια όσο και τους εξωτερικούς χώρους, καθώς επίσης κατεδάφιση υφιστάμενων θαλάμων / βιολογικού σταθμού και σχετική εξυγίανση χώρων.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, αναφερόμενος στην προκήρυξη του Διαγωνισμού είπε ότι ακόμη ένα Έργο, το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τροχιοδρομηθεί προς υλοποίηση.

«Η ωρίμανση και ο σχεδιασμός του Έργου έγινε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το οποίο προκηρύσσει σήμερα το Διαγωνισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, το Έργο θα βελτιώσει αισθητά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς αυτούς και θα ενισχύσει σημαντικά το συγκεκριμένο τομέα της υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι «έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι πρόνοιες έτσι ώστε όλες οι υποδομές του Έργου να είναι υψηλών προδιαγραφών», σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων, το κτίριο θα είναι ενεργειακής κατηγορίας Α΄, ούτως ώστε να διασφαλίζονται αφενός χαμηλά λειτουργικά κόστη και αφετέρου υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για το προσωπικό.

Επιπρόσθετα, ανέφερε έχουν ληφθεί πρόνοιες για δυνατότητα κάθετης μελλοντικής επέκτασης.

Χαιρετίζοντας την προκήρυξη του Διαγωνισμού, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες και τις ιδιάζουσες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, η προκήρυξη του Έργου δείχνει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δράσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ψυχικά ασθενών συνανθρώπων μας.

«Στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, του μοναδικού εξειδικευμένου νοσοκομείου για τους ψυχικά πάσχοντες, υλοποιεί στην πράξη τη δέσμευση και την προσήλωσή μας στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας για όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του τόπου μας», είπε.

Πρόσθεσε πως «προτεραιότητά είναι η παροχή ουσιαστικής ιατροφαρμακευτικής στήριξης στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share