X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε πύρινο κλοιό η Ελλάδα, μάχη σε τέσσερα μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα, μάχη σε τέσσερα μέτωπα

Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, αντιμετωπίζοντας πυρκαγιά σε τέσσερα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή πυρκαγιές μαίνονται σε Αλεξανδούπολη, Βοιωτία, Εύβοια και Ροδόπη, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο έχουν εκδηλωθεί στη χώρα 65 δασικές πυρκαγιές.

Στο αίτημα της Ελλάδας για συνδρομή έχουν ήδη ανταποκριθεί η Κύπρος, η οποία αποστέλλει δύο air tractor, που αναμένονται το απόγευμα, καθώς και η Ρουμανία που αποστέλλει 56 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα έχουν αφιθχεί μέχρι το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, στην οποία εξετάζεται η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, καθώς και οι παράμετροι που αφορούν τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο Τρίτη.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, η χώρα σήμερα και αύριο θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5, λόγω των θυελλωδών ισχυρών ανέμων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο των πυρκαγιών, στην Αλεξανδρούπολη έχουν ήδη εκκενωθεί 13 οικισμοί, ενώ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή επιχειρούν 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Στην φωτιά της Βοιωτίας, που μαίνεται σε αγροτοδασική περιοχή και στην οποία έχει ήδη χάσει τη ζωή του ένας πολίτης, επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στα Ψαχνά Ευβοίας έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί των Νότιων Ψαχνών και της Βόρειας Αρτάκης, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τέλος, στην πυρκαγιά της Ροδόπης επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα, και 3 αεροσκάφη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share