X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε βάθος χρόνου οι ενέργειες του Ισραήλ, είπε ο Μπένι Γκάντς

Σε βάθος χρόνου οι ενέργειες του Ισραήλ, είπε ο Μπένι Γκάντς

Οι ισραηλινές ενέργειες για την εφαρμογή νέου σχεδίου για την περιοχή και την αποκατάσταση των κοινοτήτων που δέχθηκαν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου, ενώ η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είναι παρά ένα στάδιο αυτής της μακράς διαδικασίας, δήλωσε ο Μπένι Γκαντς, πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου που συμμετέχει στην ισραηλινή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολους καιρούς», είπε. «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Γάζα θα συνεχισθεί εντός του εδάφους της Λωρίδας – θα διεισδύσουμε σε βάθος, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, για να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας για τις κοινότητες που θα αποκατασταθούν και θα ανοικοδομήσουμε την περιοχή», δήλωσε ο Μπένι Γκαντς.

«Η χερσαία επιχείρηση δεν θα είναι παρά ένα στάδιο μίας μακράς διαδικασίας που θα περιλαμβάνει αμυντικές, διπλωματικές και κοινωνικές πτυχές και θα διαρκέσει χρόνια», προειδοποίησε ο πρώην στρατηγός και Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ που εντάχθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Μπενιαμίν Νετανιάχου και κυρίως στο ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που διαχειρίζεται τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Μπένι Γκαντς προειδοποίησε τους εχθρούς του Ισραήλ, πέραν της Χαμάς, ότι κινδυνεύουν επίσης να καταστραφούν. «Ο κίνδυνος καταστροφής δεν είναι η δική μας μοίρα, αλλά μάλλον, η μοίρα εκείνων που θα μας κάνουν κακό», προεισδοποίησε κατά την διάρκεια ομιλίας.

Ως προς την οργάνωση Χαμάς και σε ερώτηση αν θα υπάρξουν δολοφονίες στο εξωτερικό, απάντησε:«Θα πλήξουμε τη Χαμάς οπουδήποτε». Το Ισραήλ θα λάβει εν τέλει τις δικές του αποφάσεις ως προς τα πολεμικά του σχέδια, δήλωσε ο Μπένι Γκαντς αναφερόμενος στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αμερικανικές πιέσεις επί της ισραηλινής ηγεσίας με στόχο την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας. «Λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις βασισμένες μόνο στα δικά μας συμφέροντα».

Πόλεμο εκδίκησης διεξάγει το Ισραήλ, λέει ο ΥΠΕΞ της Παλαιστίνης

—————————

Το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο εκδίκησης στην Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μάλικι από την Χάγη δηλώνοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να συμφωνήσει σε καθολική κατάπαυση του πυρός για να εισέλθει στην Γάζα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

«Αυτήν τη φορά, ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ είναι διαφορετικός. Αυτήν τη φορά, είναι πόλεμος εκδίκησης. Κατ’ αρχάς πρέπει να θέσουμε τέλος σε αυτήν την μονομερή επίθεση και στην συνέχεια οφείλουμε να καλέσουμε σε κατάπαυση του πυρός», είπε. Ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η έκκληση την οποία ετοιμάζονται να απευθύνουν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες για «παύσεις» στους βομβαρδισμούς ώστε να γίνει δυνατή η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαράδεκτη, αφού δεν μπορούν να διασφαλίσουν την πρόσβαση της βοήθειας και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης. «Η λύση των δύο κρατών είναι σήμερα περισσότερο εύστοχη από ποτέ», είπε ο Ριάντ αλ-Μάλικι.

Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

——————————

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς νότο για λόγους ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε πως οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος λέει πως άμαχοι πυροβολούνται από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Ο στρατός καλεί τον πληθυσμό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες να μετακινηθεί προς νότο ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας ισραηλινής επίθεσης.

Ο στρατός επιτίθεται σε στόχους στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας αφότου η Χαμάς κατέσφαξε στις 7 Οκτωβρίου ισραηλινούς αμάχους στη μεθοριακή περιοχή κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share