X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤα στρατεύματα του περικύκλωσαν την Γάζα, λέει το Ισραήλ

Τα στρατεύματα του περικύκλωσαν την Γάζα, λέει το Ισραήλ

Τα χερσαία στρατεύματα του Ισραήλ περικύκλωσαν το προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα την Παρασκευή, καθώς ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Τελ Αβίβ για ένα ταξίδι που επικεντρώθηκε στην ελαχιστοποίηση των απωλειών αμάχων.

Πριν από την άφιξη του Μπλίνκεν, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση» της Γάζας — σηματοδοτώντας μια νέα φάση στον πόλεμο κατά της Χαμάς που διαρκεί ένα μήνα.

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε επίσης τις μέχρι τώρα νίκες, λέγοντας σε μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «προχωρούν» παρά τις «οδυνηρές απώλειες».

«Είμαστε στη μέση της εκστρατείας. Έχουμε πολύ εντυπωσιακές επιτυχίες», είπε σε μια βάση κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός περιγράφει την πόλη της Γάζας ως «το κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Αλλά είναι επίσης το σπίτι σε περίπου μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν υπομείνει εβδομάδες βομβαρδισμών αέρος, λιγοστών προμηθειών και καθημερινής σφαγής.

Έξω από το νοσοκομείο Al-Quds της πόλης της Γάζας, εκτοπισμένοι κάτοικοι που αναζητούν καταφύγιο από τις ισραηλινές επιδρομές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ότι οι άμαχοι δεν θα αντέξουν το μπαράζ για πολύ ακόμη.

«Αυτό δεν είναι ζωή. Χρειαζόμαστε ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά μας», είπε ο 50χρονος Hiyam Shamlakh. «Όλοι είναι τρομοκρατημένοι, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι».

Ωστόσο, φαίνεται ότι περιμένουν ακόμη περισσότερες σφαγές, καθώς η σύγκρουση μετατρέπεται σε αστικό και υπόγειο πόλεμο — με τη Χαμάς να μάχεται από ένα συγκρότημα σήραγγας που πιστεύεται ότι εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share