X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΤο Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

Το Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

To Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2023 κι ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, διότι είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του, στην επίθεση στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα πριν, σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση.

Η περίοδος των δύο ετών ισχύει από αυτήν την ημερομηνία, την 7η Ιανουαρίου. Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατήρτισε έναν νέο κανονισμό σε σχέση με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, προβλέποντας κυρώσεις αναστολής λογαριασμών από έναν μήνα έως δύο χρόνια, για δημόσιες προσωπικότητες, στην περίπτωση ταραχών και βιαιοπραγιών, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καθ’ υποτροπήν παραβάτες θα μπορούν να αποκλείονται διά παντός.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους, και άλλους πολλούς περισσότερους, που μας ψήφισαν στις στημένες εκλογές του 2020», ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο Τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με μια τέτοια λογοκρισία και μια τέτοια φίμωση». «Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share